Van zorgmeubel via woontrend naar vaste waarde in vele huiskamers; de opkomst van relaxfauteuils is naast stormachtig volkomen logisch. Want waar onze drukke levens veel van ons vragen, is een baken aan rust in het interieur meer dan welkom. En dat past inmiddels in iedere woonstijl.

De basis

Het doel van de relaxfauteuil is boven alles tot rust komen. Dus op welke stijl jouw keuze ook valt; comfort voor je lichaam is gegarandeerd doordat schouders, nek en rug helemaal tot rust komen … wooncomfort in optima forma dus. Comfort dat bij de elektrische variant natuurlijk in extremis tot uiting komt; hierbij zijn het rug- en het voetgedeelte vaak afzonderlijk van elkaar te bedienen. Omdat comfort altijd maatwerk is, valt nadrukkelijk aan te raden om uitvoerig te gaan proefzitten in vele relaxfauteuils. Woonadviseurs weten precies waar je op moet letten; maak daar gebruik van!

Trendy materialen

Ingezet in 2022 en in 2023 tot volle wasdom gekomen is de (hernieuwde) opkomst van stoelen in teddy-stof. De teddy stof heeft een zachte, donzige textuur waardoor het heerlijk aanvoelt als je op de fauteuil zit. Schoonhouden van deze stof is daarnaast betrekkelijk eenvoudig. Maar ook velvet – ook wel velours of fluweel genoemd – is nog steeds zeer populair. Net als teddy-stof een heerlijke zachte stof, gemaakt van katoen of zijde met een duurzaam karakter. Opvallend bij velvetstof is de kleurverandering wanneer deze wordt gezogen of overheen wordt geaaid. Dat spel met kleuren geeft een luxe uitstraling en ook meegenomen; velvet stof is oersterk en goed te onderhouden.

Het wellness gevoel

Ook waar het relaxfauteuils betreft, groeide de Scandinavische woonstijl de laatste jaren uit tot een belangrijke trend. Naast het combineren van schoonheid en functionaliteit, verzorgen ze een Scandinavisch gevoel van wellness. Typisch voor deze stijl zijn de lichte kleuren en strakke vormen met her en der afgeronde hoeken. In dat kader past de Scandinavische relaxfauteuil ook prima thuis in een minimalistisch interieur, maar zeker ook in de moderne woonstijl.

Een keuze voor kleur

De relaxfauteuil heeft al vlot het karakter van eyecatcher binnen je woonkamer. In de gedachte dat functionaliteit de boventoon voert boven uitstraling, is inmiddels een duidelijke kentering zichtbaar geweest. Waar dat aanvankelijk vooral in vormgeving zichtbaar was, zien we dat nu ook in kleur. De keuze voor een relaxfauteuil in een sprekende kleur is anno 2023 helemaal in! Zelfs als je meerdere ‘opvallende’ meubels in je interieur hebt, is dat helemaal prima. Kleuren brengen immers vrolijkheid; wie wil dat nou niet?