Een maand nadat mijn vriend en ik hadden besloten dat onze relatie officieel was, en nog totaal hoteldebotel van elkaar, waren we opeens aan het nadenken over iets dat mogelijk heel romantisch was, of mogelijk gekkenwerk (afhankelijk van wie je het vroeg). Ik ging op familiebezoek naar Noord-Macedonië waar mijn grootouders nog steeds wonen en was van plan een extra week vrij te nemen om door Griekenland te reizen.

Hoewel we nog niet meer dan 36 aaneengesloten uren samen hadden doorgebracht, zagen we het ook niet zitten om bijna twee weken zonder elkaar door te brengen. Bovendien had hij nog wat vakantiedagen over. Samen op vakantie…, voordat we zelfs maar elkaars familie hadden ontmoet – voordat we zelfs maar ‘ik hou van jou’ hadden gezegd – voelde als een mogelijk enorme mislukking. Maar we konden geen van beiden zo’n leuk (of slecht) idee weerstaan, en we kochten de vliegtickets op zijn bank in de woonkamer.

Ondertussen is het bijna een jaar geleden sinds die vakantie. En we zijn nog steeds samen. Iedereen die we over de geïmproviseerde reis vertelden was sceptisch (er waren veel gespannen glimlachjes en versies van “oh … wauw!”), Maar die tien dagen bewezen dat we naast elkaar konden bestaan ​​​​zonder zelfvernietiging of uitbarstingen. In plaats van de relatief nieuwe basis kapot te zien gaan, verstevigde deze reis onze gevoelens – hoewel er een paar valkuilen waren die verwoesting hadden kunnen aanrichten, dus hieronder een paar tips om ze te vermijden.

Reis buiten het hoogseizoen

Iets dat geldt voor elke relatie die nog maar een paar maanden oud is: jullie zijn nog geen geweldige communicators. Dat is niet jouw schuld; niemand heeft het volledige overzicht van gevoeligheden, taaltrucs en verboden onderwerpen verzameld na slechts een handvol weekenden samen doorbrengen. Je weet zijn of haar verjaardag nog niet eens uit je hoofd! Gelukkig reisden wij in het holst van de winter naar Athene, wat betekende dat cruiseschepen niet elk uur leegliepen in de stad. We hadden de kille stad voor onszelf, wat veel van de navigatie-onhandigheden en mijn angsten voor menigten verlichtten.

Bewaar je zomer in Rome dus tot je een paar herhalingen hebt gehad, wanneer je allebei meer gewend bent aan hoe je op druk reageert.

Pak een reisgids in

Je kunt het beste een reisgids, een audiogids of zelfs een reisgezelschap, het stuur laten overnemen, zodat jullie gewoon van elkaar kunnen genieten. Rondlopen met een Lonely Planet in je tas is niet de lichtste bagage ter wereld, maar geloof me, het is een naadloze manier om je op je gemak te voelen. Omarm je innerlijke non-avonturier . Het stelt je in staat om je voor te stellen hoe reizen met de persoon over tien jaar zal zijn.

Kies een navigator

Hier is een feit: 90 procent van alle ruzies op reis beginnen wanneer beide partijen hun Google Maps op exact hetzelfde moment openen. In het begin kun je beter de bevoegdheid toekennen aan één telefoon voor alle richtingsaangelegenheden. Niemand wil het stel zijn in een schreeuwende ruzie over welk steegje te nemen. (Oh wacht, mijn satelliet is net opnieuw gekalibreerd. Je hebt gelijk, sorry schat.) Beschouw het als training voor de volgende fase van je relatie, wanneer je je vriend of vriendin moet vertrouwen met dingen die veel belangrijker zijn dan waar de dichtstbijzijnde geldautomaat is.

Als ze je vragen om een ​​foto te maken, maak dan heel veel foto’s

Het werd al snel duidelijk dat een van de prioriteiten van mijn vriend was om onze vakantie zo goed gedocumenteerd mogelijk te maken, en ik begreep meteen waarom. Ik had zijn familie en de meeste van zijn vrienden nog niet ontmoet, wat betekent dat hij Nederland zou verlaten met iemand die eigenlijk nog steeds een mysterie was voor de belangrijkste mensen in zijn leven. Dus een goede manier om achterdocht thuis weg te nemen, is door heel veel content op sociale media te plaatsen. Bij vrijwel elke foto-moment transformeerde ik in een deskundige Instagram-vriendin, die hem tientallen opties bood om aan de wereld te bewijzen dat we A) veel plezier had aan de prachtige Adriatische kust, en B) nog leefde.

Voel je vrij om je een beetje euforisch te voelen

Je bent ver van huis met een nieuwe partner. Zo’n soort stunt vereist een behoorlijke dosis yuppie-idealisme, en hoewel niemand zichzelf zou moeten verwennen met nederige opschepperij over hoe #avontuurlijk ze zijn, denk ik dat iedereen op een potentieel onverantwoordelijke vakantie enige speelruimte krijgt om zich te verbazen over hoe impulsief ze zijn geweest. Enkele van de beste herinneringen die ik aan de reis had, waren onze duizelingwekkende: “Ik kan niet geloven dat we dit echt hebben gedaan!”.

Laat het “ik hou van jou” vanzelf gebeuren

Kijk, je vliegt niet Europa door met iemand die je pas een paar weken kent zonder dat een paar instincten onvermeld blijven. We bereikten Griekenland zonder officieel “Ik hou van jou” vast te stellen als het soort dingen dat we tegen elkaar mochten zeggen. Zelfs in de meest opwindende periodes van de reis voelde ik het zwaard van Damocless boven ons hangen. Het ongelukkige van dat zwaard is dat deze je je leven kan laten plotten als een romantische komedie. Je kunt bijvoorbeeld in doodsangst terechtkomen in een taverna in Athene en proberen te beslissen of dit het moment is dat je verondersteld wordt de taal van je relatie permanent te veranderen. Wat ik heb geleerd, is dat je die kwantumsprongen nooit van tevoren kunt anticiperen. Je kunt je beter concentreren op de souvlaki.

Het leuke van reizen met iemand die nieuw is, is dat het langzaam je interne censuur weghaalt tot het punt waarop zoiets eng als “Ik hou van jou” volkomen natuurlijk aankomt. Je hoeft alleen maar op het proces te vertrouwen en te wachten tot je hersenen uit de weg gaan. Voor ons was het haar naar een taxi lopen op de ochtend dat ze vertrok. Het gleed eruit, bijna per ongeluk, en dus door het lot. Zo hoort het te voelen, toch?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *