Eerlijk gezegd vind ik dingen als de ultieme inpaklijst een beetje nutteloos. Tenzij je naar een zeer extreem klimaat reist met speciale activiteiten. Want zeg nou eerlijk…heb je echt iemand nodig die je vertelt hoeveel ondergoed je nodig hebt voor een trip naar het buitenland? Volgens mijn ouders zijn het er drie, maar ze pakken wel zeven paar sokken in, dus die beslissing lijkt me gewoon persoonlijk en zonder enige logica.

Toen ik naar Borneo reisde, was ik in de eerste instantie dankbaar voor een inpaklijst voor mijn wandeling op Mount Kinabalu. Maar toen ik de lijst grondig doorlas, bleken er gewoon te veel dingen op te staan, zoals een fleecejack en een afritsbroek (!), die ik daarna nooit meer zou gebruiken.

Hoe dan ook, nu ben ik toch een een inpaklijst aan het schrijven voor Brazilië met daarop kleding en accessoires die je moet inpakken. Ik realiseerde me namelijk dat ik er terugkijkend zelf heel graag een had willen hebben. Zelf heb ik niet de neiging om eruit te willen zien als een backpacker, maar draag ik liever mijn gewone kleren. Toch nam ik veel dingen mee die ik niet nodig had en vergat ik een paar dingen die ik heel erg miste. Ik zou niet willen dat jou dat overkomt. Dus besloot ik een paar van mijn reisblogger-collega’s te vragen wat ze op hun paklijst voor strandvakanties zetten, of wat er nodig is voor backpacken in Zuid-Amerika. We zullen ons concentreren op enkele essentiële zaken die zouden werken bij het inpakken voor Brazilië en landen met soortgelijk klimaat. En, zoals ik al eerder zei, hoeveel ondergoed je meeneemt is echt alleen jouw zaak.

Dus, hier gaan we. Wat moet je inpakken voor Brazilië?

Regenjas

Heb je geen regenjas meegenomen?! Ik kreeg nogal wat ongelovige blikken toen ik toegaf dat een regenjas niet op mijn inpaklijst voor Brazilië stond. Want eerlijk gezegd heb ik geen regenjas en heb ik het weerbericht niet gecontroleerd. Ik ging er gewoon vanuit dat het in Brazilië altijd warm en zonnig was, wat dat natuurlijk niet zo bleek te zijn. Ik heb uiteindelijk zo’n plastic poncho gebruikt in plaats van een regenjas. Maar voor het geval je beter voorbereid wilt zijn, raad ik je aan een goede regenjas mee te nemen, anders draag je een regenponcho in de Amazone… en op je selfies.

Sneldrogende handdoek

“Een item dat ik nooit vergeet op mijn inpaklijst voor Brazilië of een ander land is een sneldrogende handdoek. Vooral in warme en vochtige bestemmingen, zoals Brazilië, zijn deze handdoeken erg handig, omdat het een eeuwigheid kan duren voordat ‘normale’ handdoeken droog zijn. Vooral als je in een guesthouse of hostel verblijft zonder goede airco. Het meenemen van een handdoek kan ook handig zijn bij een bezoek aan het strand. Na gebruik kan je de handdoek een snelle wasbeurt geven en binnen een paar uur is het weer droog en klaar voor gebruik voor andere doeleinden. Sneldrogende handdoeken zijn goedkoop, licht om mee te nemen en handig en zouden daarom een ​​van je ultieme reisbenodigdheden moeten zijn.

Een goede rugzak

“Wat je ook besluit voor Brazilië in te pakken, zorg ervoor dat je het als een aanpasbaar stuk bagage inpakt. We reizen graag met rugzakken omdat ze het reizen zo veel gemakkelijker maken.
Een goede reisrugzak is er in verschillende maten – van handbagage tot veel groter. Het moet comfortabele riemen en een heupgordel hebben. Ik heb een rugzak met een u-vormige opening voor gemakkelijke toegang en een zijhandvat voor als ik hem als een gewone tas wilt dragen.

Muggenspray

Een van de dingen die voor Brazilië op een goede paklijst moet staan, is een goed insectenwerend middel. Vooral als je naar de Amazone gaat, is een die een goed percentage DEET bevat een must. DEET-spray moet regelmatig worden aangebracht (afhankelijk van het percentage DEET dat het heeft, elke 4 tot 8 uur) op elk stukje blootgestelde huid, inclusief het gezicht, de nek, de oren en zelfs de handen, om het risico op malaria te minimaliseren. (en andere ziekten) die muggen vervoeren.

Een Portugees taalgidsje

Ik ben dol op de Lonely Planet-taalgids voor mijn paklijst voor Brazilië. Het is licht en klein en past in mijn achterzak. Zelfs als ik het maar een paar keer gebruik tijdens een reis van een maand waarin ik alleen handbagage inpak (d.w.z. zo licht mogelijk), vind ik het handig. Het geeft je vaak een opening om een gesprek aan te gaan met een vreemde of het zorgt voor een beetje vermaak tijdens een lange busrit. Ik kan zo een beetje proberen meer van de taal te leren of een gesprek aan te knopen met de persoon die naast me zit. Met een vraag als “Heeft u kinderen?” zelfs als ze pas 10 jaar oud zijn. Het biedt wat simpele humor als de taalbarrière dit anders misschien moeilijk zou maken.

Waterfles met filter

Het meenemen van een filterwaterfles naar Brazilië bespaart je een hoop geld, voorkomt dat vuilnisbelten worden gevuld met plastic waterflessen en het houdt je ook gezond. De belangrijkste reden voor een filterwaterfles is om Giardia en Cryptosporidium te verwijderen uit onbehandeld of besmet water en andere insecten die vervelende gastro-intestinale aandoeningen kunnen veroorzaken. Zelfs als er wordt gezegd dat het kraanwater goed te drinken is, maar slecht ruikt of smaakt (zelfs als het chloor bevat) durf ik gewoon aan te drinken met mijn waterfles met filter.
En daarbij komt nog een heugelijke feit dat mijn filterwaterfles me gemiddeld $ 425 per jaar bespaart ten opzichte van bij het kopen van flesjes water!

Wat hoef je echt niet mee te nemen naar Brazilië?

Wasmiddel

Het heeft echt geen zin om de was in de wastafel te doen, want het zal nooit drogen. Zoek gewoon een wasserette op, die zijn echt niet duur en bespaar jezelf het gedoe om je kamer in een stoomcabine te veranderen.

Shampoo en conditioner

Ik realiseerde me dat Braziliaanse drogisterijen echt goed gevuld zijn met Europese merken. Vichy, L’Oreal, Nivea – noem maar op. Je hoeft je geen zorgen te maken over het meenemen van bulkformaten, de kans is groot dat je jouw favoriete merk zult vinden.

Havaianas

Het leek me een beetje dom om mijn Havaianas mee te nemen, omdat ik zeker wist dat ik zoveel nieuwe paren zou kopen. maar mijn Haivaianas keken me met grote ogen aan, ze wilden naar huis!  Dus maak ze gewoon blij en neem ze mee! Als ze hun oude dag lekker thuis willen slijten, kan je je oude slippers naar de Havaianas-winkels meenemen om ze in te leveren. Daar zullen ze de rubber- en PVC-resten recyclen. Of bespaar anders ruimte en koop liever nieuwe in Brazilië!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *