Netflix heeft wederom een boeiende thriller-serie toegevoegd aan zijn repertoire! De Duitse serie ‘Liebes Kind’, gebaseerd op het boek van Romy Hausmann, is momenteel een absolute aanrader. Met een plot dat wordt omschreven als een mix tussen ‘Room’ en ‘Girl in the Picture‘, en gebaseerd op waargebeurde ontvoeringszaken uit Oostenrijk, past de serie perfect in het true crime-genre.

Het verhaal van Liebes Kind op Netflix

De zesdelige serie neemt de kijkers mee in het aangrijpende verhaal van Lena, een vrouw die jarenlang gevangen wordt gehouden in een zwaar beveiligde woning, samen met haar twee kinderen. Onder strikte regels, zoals het ritueel tonen van hun handen aan een mysterieuze man en het gehoorzamen van voorgeschreven routines, leiden ze een leven dat drastisch verandert wanneer Lena en haar dochter ontsnappen. Terwijl ze herstellen van bijna fatale verwondingen in het ziekenhuis, komt de waarheid over Lena’s verleden aan het licht. Opvallend genoeg lijkt Lena sprekend op een vrouw die dertien jaar geleden plotseling verdween.

De cast van Liebes Kind

De indrukwekkende cast, met namen als Kim Riedle, Naila Schuberth, Sammy Schrein, Hans Löw en Justus von Dohnányi, levert volgens recensies een “verbluffend intense” prestatie. De serie wordt niet alleen geprezen om zijn meeslepende verhaallijn en onverwachte wendingen, maar ook om de diepere thema’s die het aansnijdt. ‘Liebes Kind’ overstijgt het traditionele gijzelingsdrama en verkent de levens van betrokkenen bij de verdwijning van een tienermeisje dertien jaar geleden.

In de serie wordt een link gelegd met echte ontvoeringszaken en ontvouwt het verhaal zich tot veel meer dan een standaard gijzelingsdrama. De betrokkenen bij de verdwijning van een tienermeisje dertien jaar geleden komen opnieuw in beeld, en de serie biedt een diepere kijk op hoe hun levens zijn beïnvloed.

Wat zeggen de recencies?

Recensenten beschrijven ‘Liebes Kind’ als een verslavend kijkspel dat true crime liefhebbers zeker zal bekoren. Met elke aflevering nemen mysterieuze gebeurtenissen de overhand en wordt de kijker herhaaldelijk op het verkeerde been gezet. De serie, die een goede balans vindt tussen spanning en diepgang, verdient het om in één ruk te worden gebingewatcht.

De Duitse miniserie heeft al wekenlang hoge scores op Netflix, IMDB en Rotten Tomatoes, en wordt beschouwd als een meesterwerk dat de kijker werkelijk op het puntje van zijn stoel houdt. ‘Liebes Kind’ is niet zomaar een serie; het is een meeslepende ervaring die liefhebbers van spannende verhalen niet mogen missen. Ik heb de serie gebinged, stoppen was geen optie!

Bekijk de trailer van Liebes Kind