De volgende misdaaddocumentaire die de nodige emoties losmaakt zal maken op Netflix is Girl in the Picture. Naarmate de bijna bizarre plotdetails zich ontvouwen vragen veel kijkers zich af of het wel echt een waar gebeurd verhaal is.

Girl in the picture is vanaf 6 juli te zien op Netflix en volgt het eeuwenoude mysterie van de identiteit van een vrouw.

The girl in the picture

Geregisseerd door Skye Borgman, die achter Netflix’s true-crime hits als Abducted in Plain Sight en Dead Asleep zat, volgt Girl in the Picture het verhaal van de mysterieuze dood van een jonge moeder en de daaropvolgende ontvoering van haar zoon, en een man die beweert haar echtgenoot te zijn.

Het incident van haar dood blies een enorm, decennia durend mysterie open over de ware identiteit van de vrouw en de moordzuchtige voortvluchtige die in het middelpunt van dit alles stond.

Is Girl in the Picture een waar gebeurd verhaal?

Net als veel andere verbazingwekkende misdaaddocs van Netflix is ook deze een waar gebeurd verhaal. De vrouw in de documentaire is Sharon Marshall, die uiteindelijk in 1990 onder mysterieuze omstandigheden stierf, en een man achterliet die beweerde haar man te zijn.

Het blijkt dat Sharon verstrikt was geraakt in een verdraaid web van een kwaadaardige man die zij haar “vader” noemde, en niet eens wist dat Sharon niet haar echte naam was. Haar ware identiteit bleef echter een mysterie tot 2014, toen zij uiteindelijk geïdentificeerd werd als Suzanne Marie Sevakis.

In 2004 onderzocht een journalist, Matt Birkbeck, de zaak en schreef aan de hand van zijn onderzoek zijn internationale bestseller, A Beautiful Child, en het vervolg daarop, Finding Sharon. Beiden over deze verwoestende case.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *