Grote bruiloften mogen weer! En wat hebben we er lang naar uitgekeken. Feestjes met goede DJ’s terwijl je uit je dak gaat met lieve vrienden. Maar de winter komt eraan, en bedenken wat je moet dragen op een winterbruiloft kan lastig zijn. Het is te koud voor de strapless en mouwloze jurken die je (lang lang geleden) op zomerbruiloften droeg. Toch wil je niet al te bedekt zijn (het is tenslotte een bruiloft, geen begrafenis en wie weet wie je tegen het lijf loopt…).

Bekijk onze handige lijst van do’s en don’ts voor je outfit naar een winterbruiloft.

Wat te dragen op een winter bruiloft

Do:

 • Gebruik mooie accessoires  zoals handschoenen, sjaals, en zelfs een mooie wintermuts. Het mag echt!
 • Draag een mooie lange mantel. Hoewel andere kleuren dan wit de voorkeur hebben, is een witte jas in geval van nood prima.
 • Draag een broekpak in een winterse kleur zoals rood, blauw, of zwart.
 • Draag een panty voor de warmte en voor de stijl.
 • Draag pumps of platte schoenen met gesloten tenen. Je wilt niet dat je voeten te koud worden!
 • Vraag aan de bruid welke kleur de bruidsmeisjes dragen. Je wilt er niet uitzien alsof je daarbij hoort, maar dan die ene uitzondering zijn.
 • Dans de hele nacht door. Het zal je warm houden en je zult zeker een geweldige tijd hebben. En je hebt tenslotte wat in te halen toch?!

Don’t (nee, echt niet)

 • Draag geen wit, ook al zie je er geweldig in uit.
 • Draag strappy sandalen of open-teen schoenen. Sorry…maar open tenen in de winter kan echt niet, ook al zijn het je favo pumps.
 • Draag kleding die te strak of te kort is. Niemand wil om de verkeerde redenen aangestaard worden.
 • Draag jeans, kaki broeken, enz. Als je een broek draagt, moet die gekleed zijn.
 • Draag niets dat te opzichtig is. Het is aan de bruid om te shinen. Laat een lange jurk of een jurk met lovertjes thuis, tenzij het een zwarte stropdas is.

Wat te dragen op een winter bruiloft: Kleding Tips

Kleed je naar de tijd en plaats

Als er iets voorspelbaar is aan de winter, dan is het wel dat hij onvoorspelbaar is. Als je je outfit voor een winterbruiloft plant, let dan op de tijd en de plaats van de bruiloft. Controleer van tevoren de 10-daagse weersverwachting om te weten waar je aan toe bent. Voor een winterbruiloft in de namiddag is een jurk met een vest erover of een mooie broek met een geklede top het meest geschikt. Voor een winterbruiloft in de avond zijn cocktailjurken of pakken het mooist met een mooie wollen mantel en een bijpassende sjaal. Diep blauw en rijk paars zijn uitstekende kleuren om te dragen naar een winter bruiloft.

Dress to impress

Hoewel het koude weer misschien vraagt om een lange onderbroek onder een spijkerbroek te dragen naar een bruiloft, vergeet niet dat je op iemands speciale dag bent. Kleed je dus gepast (GEEN jeans dus). Je kunt natuurlijk wel kiezen voor een mooi broekpak of een geklede broek van lichte wol en een gekleed overhemd.

Kleur is key

Je hebt het waarschijnlijk al duizend keer gehoord, maar het is altijd goed om het nog eens te zeggen: Draag geen wit naar een bruiloft. Doe het gewoon niet (tenzij dat de dresscode is). De focus moet volledig op de bruid en bruidegom liggen.

Wat te dragen op een winter bruiloft: wees niet bang voor asseccoires

Het draait allemaal om de accessoires als het gaat om een bruiloft, ongeacht het seizoen. Maak je outfit af met een pashmina en sieraden in kleuren die bij je outfit passen. Zoals eerder gezegd, schoenen met gesloten tenen zijn een must. Vergeet ook niet een trendy panty en een kleine clutch om je benodigdheden zoals lippenstift, geld en mascara in te bewaren.

De juiste schoenen

Check of je geklede, neutrale pumps hebt. Zo niet, koop dan pumps met gesloten teen (geen straps) zodat je zowel binnen als buiten comfortabel blijft. Kies een basiskleur zoals zwart, zodat je de schoenen opnieuw kunt dragen. En terwijl nude pumpen natuurlijk prachtig zijn, kan dat echt niet op een winterbruiloft.

Sieraden

De wintermaanden bieden veel mogelijkheden om te shinen. Voor een bruiloft in de namiddag ga je voor eenvoudig en klassiek met echte of nepdiamanten studs. Voor een avondhuwelijk mag je absoluut wat meer bling toevoegen.

Als je deze tips volgt, ben je niet alleen een van de best geklede gasten op een winterbruiloft, maar zit je er ook comfortabel en warmpjes bij! Veel plezier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *