Vandaag wil ik het graag hebben over je datingprofiel tekst en daarbij geef ik je een aantal online profieltips voor sterke vrouwen (zoals jij!) die op zoek zijn naar een echte volwassen man. Deze tips komen overigens van een man die al een hele tijd af en aan online is. Ik kan garanderen dat mijn goede vriend “KJH” een ongelooflijk slimme, vriendelijke, grappige man is die op zoek is naar een serieuze relatie.

Online daten door de ogen van een man

Zie de realiteit onder ogen. Je moet tegenwoordig echt online zijn om een partner te vinden. Naarmate je ouder wordt (ik ben begin 40), wordt het steeds moeilijker om mensen te ontmoeten zoals je dat deed toen je studeerde en vrijwel iedere avond wel in de stad te vinden was. Contact maken via je studie, wederzijdse vrijgezelle vrienden, enz. lijkt gewoon niet meer zo te werken als toen ik een twintiger was. Dat laat velen van ons maar één optie over…de diep gebrekkige schijnbaar irrationele wereld van het online daten. Hoe eerder we deze onaangename realiteit aanvaarden, hoe eerder we aan de slag kunnen gaan met het vinden van een mogelijke partner.

Wie ik ben? Ik ben een willekeurige man die hetzelfde probeert te bereiken als jij. Namelijk het vinden van een partner die hetzelfde in het leven staat als ik. Zonder drama. Ik heb heus geen andere ervaringen en ideeën die gevormd zijn doordat ik aan de andere kant van het computerscherm zit dan jij.

Een partner vinden die je voor de rest van je leven gelukkig zal maken is geen kleinigheidje. Dus denk je niet dat je er een beetje je best voor moet doen?  Moet het opstellen van je profiel tekst niet meer inspanning rechtvaardigen dan het uitzoeken van je nieuwe garderobe?

Het belang van je dating profiel tekst

Online dating begint bij je profiel, waarvan de basis in de eerste plaats je foto’s zijn. Die foto’s bepalen echt ALLES. Als iemand zich aangetrokken voelt tot je foto’s, dan en dan alleen is je dating profiel tekst van belang.

Laten we, voor we beginnen, een stap terug doen, even ademhalen, en de omvang van je doelstelling in de juiste context plaatsen.

Het is heel goed mogelijk dat je nog een jaar of 50 leeft. Een persoon vinden die je zoveel decennia immens geluk brengt is…behoorlijk heftig. Rechtvaardigt het vinden van je levenspartner niet een inspanning die dat dan ook weerspiegelt? Dus zoals ik al eerder zei “Moet het opstellen van je profiel niet meer inspanning rechtvaardigen dan het uitzoeken van je nieuwe garderobe?”.

Ik kom echt heel veel profielen tegen waarvan het duidelijk is dat er bijzonder weinig moeite voor gedaan is. De boodschap die dat aan mij als man geeft, is dat het vinden van een serieuze relatie ook niet zo belangrijk is (en meestal blijkt dat na een date ook zo te zijn). Zonde van mijn tijd dus. En zo zie je … relatiegerichte mannen verschillen niet zo veel van jou!

Waar was ik, Ja! Alles begint met je profielfoto.
Want als je foto niet iemands belangstelling wekt, komen ze zelfs nooit op je dating profiel tekst. Het is van ongelooflijk belang dat je die profiel tekst en je extra foto’s zorgvuldig kiest. Ik overweeg zelfs om de mijne professioneel te laten maken.

Streef ernaar minstens vijf foto’s te plaatsen.

Blijf foto’s nemen tot je die met een natuurlijke glimlach of lach te pakken krijgt. Een typische professionele fotoshoot zal enkele honderden foto’s vergen om 6 mooie foto’s te krijgen, dus wees geduldig en kieskeurig.

Laat één volledige lichaamsfoto recht tegenover de camera maken (als je bijvoorbeeld voor je fiets staat). Dit is echt belangrijk. Geloof me, mannen hebben een enorm bereik van wat ze aantrekkelijk vinden, we zijn echt niet moeilijk. Dus stel je gewoon open op, en je zult een paar mannen vinden die jou aantrekkelijk vinden.

Geloof je me niet? Want ik weet dat je dat niet doet. Ga een willekeurige kroeg binnen op een vrijdagavond en je zult tientallen vrouwen vinden die er net zo uitzien als jij en die duidelijk gelukkig zijn met een partner. Eigenlijk ben je waarschijnlijk nog aantrekkelijker en interessanter dan zij en hebben hun partners gewoon geluk gehad.

Nog iets: Verander je profielfoto om de paar weken.

Enkele fotografie dont’s….

 • Maak geen close up van je gezicht of verdraai je lichaam niet om te verhullen hoe je eruit ziet.
 • Laat geen andere mensen op de foto staan.
 • Plaats geen foto’s waar jij niet op staat (zonsondergangen, je hond of kat, bergketens, enz.).
 • Tenslotte, misleid mensen absoluut niet door foto’s te plaatsen die tien jaar oud zijn. Alles van meer dan twee of drie jaar geleden is te oud.
  Had ik al gezegd dat de foto’s je met een natuurlijke glimlach of lach moeten tonen?

Vertrouw me, mannen hebben een enorm bereik van wat ze aantrekkelijk vinden, dus zet jezelf er gewoon op.

Mannen die serieus zijn lezen je dating profiel tekst wel

Als iemand je profiel opent gaan ze verder met de jouw dating profiel tekst. Je wilt jezelf door een juiste tekst in de positie brengen waarin je de juiste mannen aantrekt en zo al een schifting kan maken.

Dus wees eerlijk en spontaan in je profiel tekst, maar blaas niet te hoog van de toren. Wat je niet wilt is dat een man je profiel leest en zichzelf niet waardig vindt. Hoe lang duurt het nu helemaal om op de delete knop te drukken? Een halve seconde? Maak je geen zorgen dat te veel mannen je een bericht sturen.

Ik ben een buitenbeentje in die zin dat ik vind dat het profiel maar twee doelen heeft:

 • Je datingdoel duidelijk en zonder meer uiteen te zetten
 • Een man een algemeen gevoel te geven van hoe je echt en waarachtig bent.

Maar dat gezegd hebbende, ben ik  er wel een voorstander van om eventuele super-grote dealbreakers op een positieve manier te behandelen. Bijvoorbeeld, als een man anno 2022 nog steeds een VVD stemmer is en je wilt geen afspraakje met zo iemand, laat hem dan genoeg weten over je overtuigingen/waarden om hem in staat te stellen zichzelf eruit te selecteren.

Er moeten nul vragen zijn over wat je wens is na het lezen van je profiel tekst

Als je op deze site bent, ben je waarschijnlijk op zoek naar een langdurige relatie. Leg dat vroeg, vaak, en zonder verontschuldigingen bloot en schrijf het op…. duidelijk. Je bent niet op zoek naar matties, wandelmaatjes, of leden voor een dinerclubje. Aarzel dus niet om dat helder te maken.

Praat niet over jezelf. Praat over Hem.

Psychologie van de koude grond vertelt ons dat je veel meer succes krijgt als je je tijd besteedt een man te vertellen wat je voor HEM kunt doen, in plaats van wat je wilt dat ze voor JOU doen. Hoe zou een geweldig leven met jou aan zijn zijde eruit zien?

Schets daar een beeld van.

Bijvoorbeeld: “Ik sta achter je, wat het leven ook voor in petto heeft”. Kom niet aan met “ik wil dat jeminstens 1,80 bent, met bruine ogen en een sixpack, en me 24/7 wow’t”. Nogmaals het gaat tegen de conventie in, maar ik raad je niet aan iets in je profiel tekst te zetten in de trant van “Ik zoek een man die ….”. Gewoon NIET doen. Het zal je niets brengen.

De enige uitzondering is “Ik zoek maar één ding in een man en dat is iemand die een langdurige relatie wil en zich inzet om daar een prioriteit van te maken”.

Als een geweldige man je profiel leest wat levert het hem dan op? Hoe zou een geweldig leven met jou aan zijn zijde eruit zien? Schets een beeld.

Schrijf niet wat je denkt dat een man wil horen. Maar geef een beeld van hoe je persoonlijkheid werkelijk is.

Eigenaardigheden en tekortkomingen kunnen heel vertederend, aantrekkelijk en humaniserend zijn. Opmerkingen als, ik ben vreselijk in inparkeren, ik snurk soms als ik lach, ik verander 1000 keer per dag van gedachten, zijn hilarisch.

Geef je ware ik bloot in je profieltekst met volledige zelfaanvaarding. Verberg je niet, verontschuldig je niet en verdoezel niet wie je bent. Breng je je vrijdagavonden door met niets anders te doen dan Netflix kijken? Zo ja, ga dan niet opschrijven dat je tot 1 uur ’s nachts aan het salsa dansen bent omdat je denkt dat dat gewenst gedrag is. Er zijn een miljoen kerels (inclusief mijzelf), totaal uitgeput na een lange dag werken, die het heerlijk zouden vinden om naast je op die bank een koud biertje te zitten drinken.

Wat bespreek je wel en niet in je profiel tekst

Ik ga ook tegen de gangbare conventie in en raad je af in te gaan op karaktereigenschappen, die van jou of die van je potentiële partner. Het bespreken van dingen als loyaliteit, integriteit, enz. is zinloos, een totale verspilling van tijd. Waarom? Hoe belnagrijk dit ook is, we weten allemaal dat daden, vaak over lange perioden, veel meer zeggen dan woorden.

Als je schrijft,” ik zoek een integere man” denk je dan echt dat iemand gaat zeggen, “Wow, wat jammer. Ik was van plan haar te schrijven, maar ik ben een bedrieger, totaal verstoken van enige integriteit, dus nu doe ik het niet meer.” Natuurlijk niet.

Eigenaardigheden en tekortkomingen kunnen heel vertederend, aantrekkelijk en humaniserend zijn.

Belangrijke profieltips voor sterke vrouwen zoals jij. De don’ts.

Hier zijn wat veel voorkomende opmerkingen in profielen die me snel verder doen zoeken:

 • “Ik ben niet zeker van dit online dating gebeuren, maar dacht laat ik het toch eens proberen.”
 • “Laten we elkaar ontmoeten en kijken of er chemie is. Het is er of het is er niet.”
 • “Geen losers, aanstellers, spelers, bedriegers, enz.”
 • “Laten we beginnen als vrienden en zien of er van daaruit iets gebeurt”. Of…nauw verwant, “Ik wil langzaam aan doen” Vertaling? Ik ben emotioneel niet beschikbaar/nerveus voor emotionele nabijheid en als je er echt voor open staat om verliefd te worden op de juiste persoon, ga dan verder.
 • “Ik moet kunnen lachen. Jij moet me aan het lachen maken.”
 • “Kijk of je me kunt bijhouden”. Actief zijn is prima, maar klink niet uitputtend in een poging indruk te maken.
 • “Mijn kinderen zijn mijn prioriteit” wekt de indruk dat de man geen prioriteit in je leven zal zijn. Natuurlijk houdt iedereen van zijn kinderen. Maar wie wil er nu geen prioriteit zijn voor zijn levenspartner? Laat dit gewoon weg (het spreek toch voor zich).
 • “Mijn vrienden beschrijven me als (vul de lege plek in…. grappig, loyaal, aardig).” Zucht….saai!
 • “Ik ben gelukkig en heb geen behoefte aan een relatie. Als het gebeurt, gebeurt het, als het niet gebeurt, gebeurt het niet.”
 • “Ik ben eigenlijk 43. Ik heb 36 neergezet om betere zoekresultaten te krijgen.” Helaas is de meer sinistere versie hiervan het ronduit liegen over je leeftijd. Helaas heb ik ontdekt dat ongeveer een derde van de vrouwen online dit doet.

Twee laatste maar cruciale tips voor je dating profiel tekst:

 1. Wees niet bang om de man eerst een berichtje te sturen. Drie van de vier vrouwen met wie ik sinds mijn scheiding heb gedate legden het eerste contact.
 2. Dating is voor ons allemaal super moeilijk, maar het is het uiteindelijk waard.

Kort gezegd: Je KAN een geweldige man ontmoeten en online liefde vinden… zonder drama, je anders voor te doen, of te moeten veranderen wie je bent. Ga er gewoon voor!