Tinder gaat terug naar de jaren ’90 met een (dus eigenlijk niet zo’n) nieuwe functie “blind date”. Je kan als gebruiker dan te chatten met iemand voordat je elkaars foto ziet. Dus geloof jij dat liefde blind is? Dan is de nieuwe blind dating functie van Tinder echt iets voor jou!

De functie heet Fast Chat: Blind Date en werkt als volgt: Tinder koppelt je aan iemand koppelt op basis van je voorkeuren. Als jullie beiden besluiten te matchen na een tijdje chatten, worden pas jullie volledige profielen (dus ook foto) onthuld. Gebruikers beantwoorden een reeks korte ijsbrekervragen en worden aan elkaar gekoppeld op basis van overeenkomsten.

Als je wordt gekoppeld  ga je een getimede chat aan, zonder enige details over de persoon aan de andere kant van het scherm te weten. Er zijn alleen een paar ijsbrekersvragen beantwoord om de match tot stand te brengen. Die antwoorden op vragen, zoals, ‘Het is OK om een shirt ____ keer te dragen zonder het te wassen’ of ‘Ik doe ketchup op____, krijg je te zien. Als de timer van de chat afloopt, krijg je de keuze om de persoon te liken. Is er een match? Dan pas wordt het profiel van de ander onthuld . Vond je de chat maar niets? Dan kan je ervoor kiezen om aan iemand nieuw gekoppeld te worden. Als je een hekel hebt aan al het heen en weer berichten dat nooit tot echte afspraakjes leidt, is dit een functie die je misschien zelf eens wilt proberen.

“We hebben allemaal de mix van anticipatie en opwinding gezien bij een blind date met sommige van onze favoriete film of TV personages, en we wilden die ervaring recreëren voor de generatie van vandaag met de Blind Date functie,” zei Kyle Miller, VP van Product Innovatie bij Tinder. “Er is iets heel bijzonders aan het laten kennismaken met iemands persoonlijkheid via een gesprek, zonder de vooroordelen die je van foto’s kunt krijgen. De nieuwe Blind Date ervaring brengt een verrassend leuke, op daadwerkelijke conversatie gebaseerde manier om met elkaar om te gaan en verbindingen te maken, die helemaal nieuw is voor Tinder.”

De functie komt nu Tinder zegt dat Gen Z (mensen geboren van midden tot laat in de jaren ’90 tot begin 2010) roepen om “nostalgie” en “authentieke verbindingen”. Bij vroege tests van de functie ontdekte Tinder dat leden die Blind Date gebruikten 40 procent meer matches maakten dan leden die andere Fast Chat functies met zichtbare profielen gebruikten.

Wat is Tinder’s Blind Date?

Om de Blind Date functie te gebruiken, loggen gebruikers van 18.00 tot middernacht plaatselijke tijd in op het Explore gedeelte van Tinder. Als je niet bekend bent met Explore, is het in feite een hub vol functies als Hot Takes, Vibes, Fast Chat, en Swipe Night, die gebruikers meer mogelijkheden geven om mensen te ontmoeten op leukere en interactievere manieren zoals in-app evenementen. Zo was Swipe Night een ervaring waarin gebruikers hun eigen avontuur konden kiezen en gematcht werden op basis van de beslissingen die ze tijdens het “verhaal” maakten.

Blind Date valt onder de Fast Chat functie die gebruikers de kans geeft iemand korte tijd te berichten voor ze beslissen naar links of rechts te vegen. De Blind Date functie werkt op een vergelijkbare manier, behalve dat je chat met iemand wiens profiel en foto’s eerst verborgen blijven. Het is geïnspireerd op IRL blind dates, waarbij je niet weet met wie je uitgaat (of hoe ze eruit zien) tot je elkaar face-to-face ontmoet. In dit geval fungeert Tinder als de vriend die je aan elkaar koppelt. Het maakt gesprek en chemie een doorslaggevende factor of je iemand leuk vindt of niet.

Volgens Tinder bleek uit vroege tests dat degenen die Blind Date gebruikten 40% meer matches maakten dan ze de gewone Fast Chat functie gebruikten. Het lijkt er dus op dat Tinder gebruikers open staan om te zien waar het heen gaat met mensen die misschien niet hun gebruikelijke type zijn.

Hoe werkt Tinder’s Blind Date functie?

Tinder gebruikers beginnen met het beantwoorden van een korte reeks ijsbrekervragen om gekoppeld te worden aan mensen die een goede match kunnen zijn. Ze worden gevraagd meerkeuze vragen te beantwoorden als: “Het is OK om een shirt … keer te dragen zonder het te wassen” of “Ik doe ketchup op …”. Van daaruit kom je in een getimede chat waarin je niets anders over de gesprekspartner weet dan zijn antwoorden op meerkeuzevragen. Als je wilt, kun je deze prompts zelfs gebruiken om een gesprek op gang te brengen.

Als de timer afgelopen is, kun je kiezen om de ander te “liken”, wat dan zijn of haar Tinder profiel onthult. Kies je ervoor naar links te vegen, dan word je aan iemand nieuw gekoppeld en begint de hele zaak opnieuw. Bovendien werkt de functie als een blind date hybride. Als er echt niets is, heb je maar 30 seconden met die persoon voor je verder gaat.

Waarom heb ik geen blind date op Tinder?

De nieuwe functie is nu alleen nog beschikbaar in Amerika en zal pas in de komende weken wereldwijd uitrollen. Als dat gebeurt, zorg dan dat je eerst dat je de nieuwste versie van de app hebt. Het is sowieso een goed idee om ervoor te zorgen dat Tinder altijd up-to-date is, zodat je geen andere nieuwe functies of updates mist.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *