Site pictogram Coole Start

The Tinder Swindler van Netflix, hoe leuk is daten nog op Tinder?

The Tinder Swindler

Hoe leuk is daten via dating-apps nog als je deze docu hebt gekeken? Hayut deed zich voor als Simon Leviev op Tinder en lichtte verschillende vrouwen op om grote sommen geld af te troggelen. Zou jou dit ook kunnen overkomen?

Het verhaal van The Tinder Swindler

The Tinder Swindler richt zich op de ervaringen die een aantal jonge vrouwen hadden met Shimon Hayut, een Israëlische oplichter die de populaire dating-app Tinder gebruikte om vrouwen te benaderen maar ze uiteindelijk voor honderdduizenden euro’s oplichtte.

Van de producenten van Don’t F**ck With Cats, duikt The Tinder Swindler in de hardvochtige plannen van Hayut, ondertussen een gezochte voortvluchtige in meerdere landen.

Hayut, die zich voordeed als Simon Leviev, gebruikte Tinder om jonge vrouwen te verleiden, beloofde hen een leven vol glitter en glamour, maar wist hen uiteindelijk grote sommen geld afhandig te maken. In de documentaire vertellen drie vrouwen hoe ze samenkwamen om wraak te nemen op Shimon Hayut.

The Tinder Swindler is vanaf 2 februari te zien op Netflix.

https://youtu.be/_R3LWM_Vt70

 

Nieuwste Netflix hit

The Tinder Swindler is in zeer korte tijd Netflix’s nieuwste true crime binge geworden. Dicht bij een onderwerp raken dat we allemaal hebben meegemaakt. Ik heb ook wel eens een date gehad met iemand die zich online heel anders had voorgedaan dan hij echt bleek te zijn. Maar dat was kinderspel vergeleken met wat de vrouwen uit de Netflix docu hebben meegemaakt.

Oplichter

In The Tinder Swindler wordt onthuld dat Leviev diverse vrouwen voor miljoenen heeft opgelicht door hen te misleiden met zijn “enorme rijkdom”. Uiteindelijk ging hij er vandoor met het spaargeld van deze vrouwen voordat hij verdween. Het is ghosting op een niveau dat velen niet durven te proberen.

Zijn absolute brutaliteit en gevoel van onschendbaarheid leidt tot Levievs uiteindelijke arrestatie in 2019 via Interpol en zijn deportatie terug naar Israël. Achter de tralies gaan voor je daden via een datingapp is een forse straf, maar de documentaire laat zien dat Leviev er wel heel gemakkelijk afkomt. Sterker nog, de documentaire eindigt met het nieuws dat Leviev nog vrolijk aan het daten is, zwervend door de straten van Tinder op zoek naar zijn volgende match.

Hoewel hij zijn potentiële dates niet vermoordt, maakt Simon Leviev wel misbruik van de dating app en de vrouwen met wie hij matcht . Gelukkig heeft Tinder onlangs laten weten dat Shimon een verbod heeft gekregen om de dienst onder welke naam dan ook te gebruiken.

 

Mobiele versie afsluiten