Ik keek altijd al graag naar het programma Catfisch op MTV en schrijf natuurlijk graag over dating hier op coolestart.nl. En nu heeft Netflix een nieuwe thrillerserie uitgebracht, genaamd Clickbait. De acht afleveringen tellende serie heeft iets weg van Black Mirror. In Clickbait raakt een man vermist die vervolgens in een schokkende video online verschijnt. De video beweert dat hij vrouwen misbruikt, en zegt dat hij zal sterven als het viraal gaat.

De serie wordt door critici afgekraakt, maar voor mij is het een van die series die je in één ruk uit wilt kijken. Want als je eenmaal één aflevering hebt gekeken, moet je gewoon weten hoe het afloopt, hoe slecht je het misschien ook vindt.

Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe Netflix-serie Clickbait, en de *gemengde* recensies die de serie heeft gehad sinds het werd vrijgegeven.

Clickbait op Netflix gaat over de mysterieuze verdwijning van Nick Brewer en de video van hem die online opduikt

De show volgt de verdwijning van Nick Brewer (Adrian Grenier). Nick is een liefhebbende vader, echtgenoot en broer, die op een dag plotseling en op mysterieuze wijze niet op zijn werk verschijnt en niemand kan hem te pakken krijgen. Op internet verschijnt een video van een zwaar in elkaar geslagen Nick met een bord waarop staat: “Ik misbruik vrouwen. Bij vijf miljoen views, sterf ik”. Maar één ding is niet bekend: Is dit een bedreiging of een bekentenis? Of allebei?

Zijn zus Pia (gespeeld door Zoe Kazan) en zijn vrouw Sophie (gespeeld door Betty Gabriel) haasten zich om hem te vinden en te redden. Ze ontdekken uiteindelijk een kant van Nick waarvan ze het bestaan niet wisten. In elk van de acht afleveringen zien we het verhaal vanuit het gezichtspunt van een ander personage. De thriller verkent de manieren waarop onze gevaarlijkste en meest ongecontroleerde impulsen worden aangewakkerd in het tijdperk van de sociale media, en onthult de steeds bredere breuken die we vinden tussen onze virtuele en echte persoonlijkheden. Dit is waar de serie een beetje Black Mirror-achtig begint aan te voelen, soms trekkend aan je morele kompas.

Clickbait-recensenten noemen de serie ‘rampzalig’ en zeggen letterlijk dat mensen het niet moeten kijken

Het heeft geen zin om hier te liegen, veel critici haten deze serie. The Guardian noemt het “onnozel” en “niet de moeite waard om naar te kijken”, voegt eraan toe dat het “meer irritant dan interessant” is en “consequent narcistisch”. De recensie concludeert dat “de talrijke plotwendingen steeds potsierlijker worden” en dat de show trouw is aan zijn titel. Jakkes.

Het grote publiek is er echter dol op.  Mensen noemen het een “must watch” met een “uitstekend plot”.

Bekijk de trailer voor Clickbait hier: