Site pictogram Coole Start

Nieuw op Netflix: Shameless: een roerende kijk op familie, chaos en onvoorwaardelijke liefde

Shameless, de razend populaire komische dramaserie, heeft zijn weg gevonden naar Netflix en biedt kijkers een onvergetelijke ervaring. Nog niet bekend met deze inmiddels klassieke serie? Nu is het moment om je onder te dompelen in de wereld van de disfunctionele, maar onweerstaanbare Gallagher-familie.

Heb je behoefte aan een goede lach? Shameless levert zowel harde grappen als grijnzen op, terwijl de serie het verhaal vertelt van de armoedige Iers-Amerikaanse familie die hun levensonderhoud voorziet door middel van affaires, fraude en misdaden in het zuidelijke deel van Chicago.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1:

De familie Gallagher: een bonte mix van karakters

Patriarch Frank Gallagher, meesterlijk vertolkt door William H. Macy, is een narcistische en verslaafde oplichter die zich bezighoudt met dubieuze praktijken om te overleven. Fiona, gespeeld door Emmy Rossum, neemt de rol van de verzorger op zich te midden van de chaos, worstelend met haar eigen demonen.

De dynamiek binnen de familie wordt verder versterkt door de aanwezigheid van andere kleurrijke personages, waaronder de intelligente maar verslaafde Philip en tienermoeder Debbie. Zelfs de mensen rondom hen dragen bij aan de chaotische, maar toch intrigerende wereld van Shameless.

Een hit vanaf dag eén

Ondanks de schijnbare somberheid van het verhaal, is Shameless een hit geworden sinds de première op 9 januari 2011 in de VS op zender Showtime. Het succesvolle debuut trok de aandacht van kijkers en zorgde ervoor dat elke aflevering meer fans aan zich bond. Met een trouwe schare aan kijkers werd de serie al snel een fenomeen.

Kritieken en erkenning

Recensenten zijn lovend over Shameless, waarbij Rotten Tomatoes de serie omschrijft als “een donkere, stedelijke dramedy die ondanks haar logische sprongen indruk maakt dankzij fantastische casting, intrigerende ambiance en schokwaarde.” Met een indrukwekkende beoordeling van 8.5 op IMDb, heeft de serie dankzij absurde verhaallijnen, vileine humor en uitstekend acteerwerk talloze belangrijke tv-prijzen in de wacht gesleept.

Elf seizoenen van puur kijkplezier op Netflix

Met in totaal elf seizoenen biedt Shameless een uitgebreid kijkavontuur op Netflix. Hoewel de laatste drie seizoenen misschien enigszins onderdoen voor de eerdere hoogtepunten, blijft de serie onweerstaanbaar en een must-watch. In vergelijking met de Gallaghers lijkt jouw familie opeens heel normaal 😉

Aarzel niet en duik in de wereld van Shameless op Netflix, waar de Gallaghers je uitnodigen voor een rollercoaster van emoties, humor en onvoorwaardelijke liefde.

Mobiele versie afsluiten