Rond 2010 slaagde Anna Sorokin erin the high society van New York te laten geloven dat ze een Duitse erfgename was met de naam Anna Delvey, die op de erfenis van een trustfonds van $ 67 miljoen wachtte.

In de loop van een paar jaar lichtte Sorokin verschillende bedrijven en haar vrienden op voor $ 275.000, voor ze uiteindelijk betrapt en tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld werd. Ze haalde eerder dit jaar opnieuw de krantenkoppen toen ze voor de rechter verscheen in dure merkkleding nadat ze speciaal voor de gelegenheid een styliste had ingehuurd. “Van welk geld?”, vraag je je dan af 🤔.

Het verhaal van Anna Delvey kwam in het nieuws toen journaliste Jessica Pressler een artikel over Delvey schreef, getiteld ‘How Anna Delvey tricked New York’s party people’ voor New York Magazine.

Dat het verhaal door Hollywood opgepikt zou worden was natuurlijk te verwachten. Netflix kwam al gauw met het nieuws dat ze het verhaal voor het kleine scherm zouden produceren in een 10-delige serie getiteld ‘Inventing Anna’. Shonda Rimes, vooral bekend van Grey’s Anatomy, Scandal en Bridgerton is verantwoordelijk voor het schrijven van het project. En nu is dan eindelijk de trailer online en hebben we meer details over de komende serie, waaronder wie de hoofdrol zal spelen.

Hieronder alles wat we weten over Netflix’s Inventing Anna. Van het plot tot de cast en de verwachte verschijningsdatum.

Wie is gecast in ‘Inventing Anna‘?

Julia Garner, bekend van de serie Ozark, Modern Love en Dirty John, is gecast als Anna Sorokin. De cast bestaat verder uit  Anna Chlumsky (Veep), Katie Lowes (Scandal), Laverne Cox (Orange Is the New Black) en Alexis Floyd (The Bold Type).

Frazer Harrison / Getty Images
Frazer Harrison / Getty Images

Chlumsky speelt de journaliste die de zaak onderzoekt, Lowes speelt Rachel DeLoache Williams, Anna’s beste vriendin die voor duizenden werd opgelicht, terwijl Cox is ingelijfd als Kacy Duke, een celebrity trainer en levenscoach, die ook in het schandaal verwikkeld raakte.

Waar gaat ‘Inventing Anna’ over?

De officiële plotomschrijving voor Inventing Anna, luidt, “In Inventing Anna onderzoekt een ambitieuze journaliste (Anna Chlumsky) de zaak van Anna Delvey (Julia Garner), de op Instagram legendarische Duitse erfgename die de harten stal van de sociale scene van New York, en ook hun geld stal. Maar is Anna de grootste oplichtster van New York of is ze gewoon het nieuwe gezicht van de Amerikaanse droom? Anna en de reporter vormen een duistere grappige haat-liefde band terwijl Anna op haar proces wacht en onze reporter tegen de klok vecht om de grootste vraag in NYC te beantwoorden: Wie is Anna Delvey?

BEKIJK NU: Officiële Trailer Inventing Anna van Netflix

Vanaf wanneer is ‘Inventing Anna’ te zien op Netflix?

Gelukkig duurt het niet lang meer tot de serie ook in Nederland te zien is. De serie wordt uitgezonden op Netflix en gaat in première op 11 februari 2022. Dat wordt weer bingen!