Het wordt ook wel de vuurdoop genoemd: de eerste vakantie met je nieuwe liefde. Zeker als jullie het nog niet gewend zijn om elke dag samen door te brengen, is dat best even spannend. Hoe maak je er een relaxte en geslaagde vakantie van? Dit zijn handige tips!

Perfecte vakantiebestemming

We beginnen bij het begin: de vakantiebestemming bepalen. Het is ideaal als jullie dezelfde ‘stijl’ hebben qua vakanties. Allebei gek op een vakantie naar het strand? Mooi, dan is dat meteen bepaald. Pak natuurlijk je favoriete badkleding in om de show te stelen aan de waterkant. Een high waist bikini is een stijlvolle keuze! Maar het kan ook zo zijn dat jullie uiteenlopende wensen hebben voor de vakantie. Ga dan op zoek naar de middenweg, zodat jullie allebei een leuke tijd beleven. Of wissel het af. Bezoek de ene keer bijvoorbeeld een stad. En ga daarna juist voor een rustigere activiteit, zoals een dag aan het strand. Als jullie maar gezellig samen zijn, dat is toch het belangrijkste?

Goede voorbereiding

Niemand wordt er blij van om last-minute nog van alles te moeten regelen voor vertrek. Zorg daarom voor een goede voorbereiding, om de sfeer ontspannen te houden. Een deel van het werk zit ‘m in het uitzoeken en boeken van de locatie en accommodatie, zoals we hierboven al benoemden. Daarnaast kun je ook goed de tijd nemen voor het inpakken van je koffer. Welke benodigdheden wil je allemaal mee? Dat ligt natuurlijk aan het type vakantie. Als je gaat zwemmen neem je sowieso je badkleding mee, zoals een tankini grote maten. Zorg verder voor genoeg kleding voor de hele vakantie. En neem comfortabele schoenen mee, dat is ook een must. Controleer goed of jullie allebei je paspoort en andere benodigde documenten bij je hebben. Dat vormt toch wel de belangrijke basis.

Beleef geweldige avonturen

Een vakantie is dé manier om samen geweldige avonturen te beleven. Ga hier dan ook zeker van genieten! Bekijk wat er allemaal te doen is op de plek van bestemming. Dit kun je vooraf alvast checken, of juist op het moment dat jullie er zijn. Maak een romantische wandeling, neem een duik in de zee, ga uitgebreid uit eten. Je kunt genoeg bedenken natuurlijk. Het levert prachtige herinneringen op, waar jullie nog vaak samen op gaan terugkijken. Vergeet trouwens ook niet om foto’s te maken, want die zijn straks heel waardevol voor jullie.

Pak je rust

Hoewel mooie avonturen beleven voorop staat, mag je ook af en toe je rust pakken. Het is namelijk best intensief om voor het eerst zoveel tijd met elkaar door te brengen. Wil je even alleen met jezelf zijn? Durf dat gewoon eerlijk aan te geven. Misschien denkt je partner er precies hetzelfde over. En anders is het sowieso iets om van elkaar te respecteren. Pak dan even een ochtend of middag voor jezelf. Ga in je eentje het stadje in bijvoorbeeld. Of strijk juist neer op een strandbedje en pak er een goed boek bij. Zo kun je weer helemaal opladen, om later op de dag weer met nieuwe energie je partner op te zoeken. Het is juist een kracht om niet altijd maar alles samen te hoeven doen. Het is best spannend om dit bespreekbaar te maken, maar het levert je juist alleen maar meer op.

Afspraken over geld

De laatste tip is niet de meest romantische, maar telt wel mee: maak vooraf afspraken over geld. Hoeveel willen jullie allebei spenderen aan deze vakantie? Dit kan maar beter duidelijk zijn. Zo hoef je er niet van te schrikken als je partner veel meer geld over de balk gooit dan jij gewend bent tijdens een reis, of juist precies andersom. Je kunt ook samen een potje maken, met daarin precies genoeg om leuke dingen te doen tijdens de vakantie. Lekker overzichtelijk!

Spannend hoor, de eerste vakantie met je partner samen. Maar met deze tips wordt het echt een succes! Blijf goed communiceren. En nog belangrijker: maak vooral veel lol samen. Daar draait het immers om.