Kleren maken een man, dus je moet er goed uitzien. Nu kun je zelf wat kledingstijlen passen en ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt, maar je kunt ook een stylist inhuren. Samen kun je kijken welke kleuren en vormen het beste bij jou passen. Als je van plan bent om alleen te werken, is het een goed idee om een ​​handleiding te hebben over hoe je erbij kunt horen. In dit artikel introduceren we het poloshirt.

Wat is een poloshirt?

Poloshirts zijn een mix van T-shirts en overhemden. De polo heeft meestal korte mouwen, in feite een T-shirt met een kraag, zoals een overhemd. Een polo draag je informeel, maar je kunt hem ook dragen als je netter maar niet te netjes wilt zijn. Als je bijvoorbeeld een overhemd te formeel vindt, is het geweldig voor op je werk. Veel bedrijven hebben poloshirts als werkuniformen omdat ze er professioneel uitzien zonder te rigide te zijn.

Lengte en taille

Polo shirts mogen niet langer zijn dan de helft van de rits van je broek, anders zien ze er al snel slordig uit. Let ook op de lengte van de mouwen, deze kunnen tot halverwege de biceps reiken. Er zijn ook enkele “regels” als het om tailleomvang gaat: je polo mag passen, maar niet te strak. Als het te strak zit, betekent dit gewoon dat de polo te klein is en dat je een maat groter of een ander merk moet nemen. Elk merk heeft verschillende maten, dus het hangt af van welk merk het beste bij jouw lichaam past. En natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren. Het kan natuurlijk zijn dat je fan bent van een bepaald kledingmerk.

Welke maat heb ik nodig?

Als je online bestelt, is het goed om te weten welke maat je nodig hebt. Je kunt deze richtlijnen volgen voor een regular fit:

  • Maat S:          Borstomvang 106 cm, ruglengte 63 cm
  • Maat M:          Borstomvang 110 cm, ruglengte 65 cm
  • Maat L:           Borstomvang 114 cm, ruglengte 67 cm
  • Maat XL:         Borstomvang 118 cm, ruglengte 69 cm
  • Maat XXL:       Borstomvang 122 cm, ruglengte 71 cm
  • Maat 3XL:       Borstomvang 130 cm, ruglengte 74 cm
  • Maat 4XL:       Borstomvang 140 cm, ruglengte 76 cm
  • Maat 5XL:       Borstomvang 148 cm, ruglengte 78 cm

Wat kost een polo?

Hoeveel een polo kost, ligt natuurlijk aan de kwaliteit van de polo en van welk merk het is. Gant heeft bijvoorbeeld een groot aanbod qua polo’s, waardoor er voor iedereen wel een geschikte polo te vinden is. Je kunt ervoor kiezen om de polo online te bestellen, maar voor advies kun je uiteraard ook naar een fysieke winkel gaan.