Site pictogram Coole Start

6 Tekenen: hoe herken je een emotioneel-onbeschikbare partner?

Terwijl we door de datingwereld navigeren, zijn er veel dingen waarnaar we op zoek zijn in een potentiële partner. Dingen als uiterlijk, gevoel voor humor, eerlijkheid en intelligentie komen allemaal in me op. Hoewel dit allemaal geweldige kwaliteiten zijn om in een partner te hebben, is er één eigenschap die niet op die lijst staat die misschien wel het allerbelangrijkst is.  En dat is of je date emotioneel beschikbaar is of niet.

Simpel gezegd, als je emotioneel beschikbaar bent, sta je open voor het bespreken van je gevoelens en verlangens, ben je kwetsbaar en kun je op de juiste manier liefde ontvangen en geven. Als je emotioneel niet beschikbaar bent, ben je niet klaar om een echte relatie aan te gaan. Waar het op neerkomt is dat om een relatie te laten werken, het essentieel is dat beide partners emotioneel beschikbaar zijn en dat blijven gedurende de hele relatie.

Ik spreek veel mensen die helaas al jaren ervaring hebben met het daten van emotioneel onbeschikbare mensen. En, natuurlijk, hierdoor mislukken hun relaties altijd. Wanneer je uitgaat met iemand die geen emotionele diepgang heeft en geen contact heeft met hun gevoelens, niet de mogelijkheid of wens heeft om je binnen te laten, wordt je gedwongen om het allemaal zelf uit te zoeken. Dat is een enkeltje eenzaamheid. Het goede nieuws is dat er veel signalen zijn om op te letten die je zullen helpen te weten of iemand die tegenover je zit de emotionele beschikbaarheid heeft die je wilt en nodig hebt, lang voordat je hem of haar je hart geeft. Dus hier zijn de top 6 signalen dat hij of zij emotioneel niet beschikbaar is.

1. Ze houden geen rekening met jouw agenda

Laten we beginnen met het simpele concept dat je niet te laat komt voor een date, afspraken met vrienden of vergaderingen. Mensen die dit met enige regelmaat doen, schreeuwen je uit volle borst één simpel ding toe: “Mijn tijd is waardevoller dan die van jou!” Deze strijd tussen “mijn tijd” en “jouw tijd” is vooral van toepassing op degenen die de neiging hebben om onbetrouwbaar te zijn bij het maken van plannen door ofwel op het laatste moment te annuleren of helemaal niet op te komen dagen. Als je emotioneel beschikbaar bent, ben je vriendelijkheid en bedachtzaamheid naar anderen toe en begrijp je dat de tijd van anderen net zo belangrijk is als die van jou. Het is een feit dat wanneer je iemand vindt die jouw tijd of de tijd van anderen niet respecteert, dat een mooie rode vlag moet zijn.

2. Slechte communicatie skills

Goede communicatie is het belangrijkste onderdeel van elke relatie. De belangrijkste reden voor echtscheiding is niet het geld of vreemdgaan, het zijn communicatieproblemen. Emotioneel beschikbare mensen zijn duidelijk over wat ze willen en nodig hebben in een relatie om hen gelukkig te maken en zullen dit kunnen communiceren. Ze brengen anderen over wat ze wel of niet leuk vinden, wat hun hart sneller doet kloppen, terwijl ze zich geleidelijk blootgeven zodat de ander ze acht kan leren kennen. Als je met iemand uitgaat en je realiseert je dat ze wel open lijken maar je toch al snel meer vragen dan antwoorden hebt, dan beantwoordt dat tenminste een van je vragen: “Is deze persoon wel geschikt voor mij?”

3. Ze gaan conflicten uit de weg

Zelfs de beste relaties brengen op verschillende tijden een zekere mate van conflict met zich mee. Ruzie en meningsverschillen worden niet alleen verwacht in relaties, maar ze zijn ook een belangrijke graadmeter voor de levensvatbaarheid van de relatie op de lange termijn. Dat komt omdat waar er conflict is, er een oplossing kan zijn. Vaak proberen emotioneel onbeschikbare mensen conflicten te vermijden door hun partner altijd te laten krijgen wat ze willen om maar geen conflict te krijgen. Niemand houdt van vechten, maar je zou een partner moeten willen die zich veilig en comfortabel genoeg voelt om een ​​beetje terug te dringen als het tegen hun verlangens of overtuigingen in gaat.

4. Jij doet het meeste werk

Balans is super belangrijk in een relatie. Het hoeft geen complete 50/50 te zijn, maar het komt dichtbij. Emotionele beschikbaarheid betekent dat je net zoveel aan anderen denkt als aan jezelf. Als je merkt dat jij het grootste deel van de tijd, het geld of de emotie in een relatie steekt, dan is dat het probleem van de ander en tijd voor jou om verder te gaan.

5. Gebrek aan fysieke of emotionele intimiteit

Het hebben van echte intimiteit met een liefdevolle partner is wat die relatie zou moeten scheiden van alle anderen die je hebt gehad. Gezonde langetermijnrelaties zijn gebouwd op een fundament van intimiteit dat de partners gedurende de hele relatie blijft verbinden. Wanneer er in het begin van je relatie een tekortkoming is op de afdeling intimiteit, is dat hoogstwaarschijnlijk omdat jouw partner emotioneel niet genoeg beschikbaar is om iets aan te bieden. Als dit gebeurt, is het tijd om verder te gaan en iemand te zoeken die dat wel zal doen.

6. Gebrek aan verantwoordelijkheid

Ben je ooit uitgegaan met iemand die wel erg veel excuses verzon voor de slechte dingen die in zijn of haar leven zijn gebeurd? Iemand die anderen de schuld geeft in plaats van een deel van de issues bij zichzelf te leggen? Als je verantwoordelijk bent voor je woorden en daden, laat je echte emotionele beschikbaarheid zien. Wanneer je een relatie aangaat met iemand die dit soort verantwoordelijkheid niet heeft, ben je met iemand die de keuzes die hij in het leven maakt nooit zal accepteren.

Mobiele versie afsluiten