Site pictogram Coole Start

Het ontmoeten van compatibele singles, hoe werkt dat?

Je hebt onvermoeibaar op dates gegaan, je hebt geswiped en gezucht. Je hebt vastgehouden aan het mysterie van wanneer, waar en hoe het allemaal gaat gebeuren. Je bent misschien op speeddates geweest en hebt prachtige diepe gesprekken gehad. Wat de status ook is van je datingleven, ik wil één ding benoemen: Het gaat zeker gebeuren. En met ‘het’ bedoel ik het vinden van de liefde van je leven. Hij kan komen in de vorm van de introductie van een onopvallende vriend. Hij kan je in een bar benaderen, in een scherp marineblauw pak en manchetknopen, en je bent toevallig de grootste anti-fan van manchetknopen.

Ze is misschien de verlegen vrouw in de hoek tijdens een speeddate-evenement, waar je eerste verwijzing naar het Marvel-universum een ​​glimlach opwekt. Of misschien is zij het meisje aan wie je wordt voorgesteld tijdens een hele saaie verjaardag. Onlangs kwam ik een oude vriendin tegen die onlangs verloofd was. We praatten uitvoerig over hoe ze haar verloofde had ontmoet. How hij voor haar viel en vastbesloten was om met haar te trouwen.

Kies je eigen pad

Waar je ook bent, je kunt jezelf de dingen op 1 van de 2 manieren zien:

Allereerst: de meeste relaties zijn in het beginsel niet magisch
Kan jij je de allereerste keer herinneren te keer dat je je beste vriend(in) ontmoette? Is er een engel uit de hemel naar de aarde afgedaald om elkaars wederzijdse identiteit en levensfase aan u te onthullen, waarmee u uw compatibiliteit als beste vrienden bevestigt? Was er een bericht geschreven in lange, krabbelende wolkenkalligrafie op diepblauw, die zich uitstrekte over de uitgestrektheid van de lucht? Nee toch? Ik vermoed dat het een versie was van “hallo, ik ben ______”, gevolgd door een zwaai of handdruk, en een magere poging tot inleidend gesprek. Deze niet-romantische, nuchtere benadering om nieuwe mensen te ontmoeten, stelt je bloot aan meer kansen, meer beschikbare data (raadpleeg de e-mail van week 5 over Ja, je moet met vreemden praten). De basiswetenschap van het beginnen van een gesprek met een man en lang genoeg interactie hebben zodat hij kan beslissen of hij je nummer wil vragen, is echt de methode achter de magie. Hieruit zal een vriendschap ontstaan ​​als er tenminste een verband is. En als je met drie nieuwe mensen per dag praat, zul je vast en zeker met iemand in contact komen!

Ten tweede: Jezelf ervan overtuigen dat je de persoon kent voordat je hem/haar überhaupt hebt ontmoet
Iedereen die me ooit heeft verteld: “Ik weet gewoon wanneer ik me tot hem aangetrokken zal voelen door door te zien hoe hij omgaat met andere mensen”, is al meer dan 28 jaar een single. Die al drie jaar niet op een goede date geweest is. Die ook een heel specifiek criterium heeft, zoals ‘hij moet meertalig zijn’. De meesten van jullie weten dat ik pro-specificiteit ben als het gaat om karakter en waarden binnen je date leven. “Wees bereid om iemand met een goed karakter te daten”, en beoordelen dan of hij geschikt voor je is (het compatibiliteitsstuk). Daten is leren over jezelf en het andere geslacht. Het is flirten, trainen in het voeren van stimulerende gesprekken met vreemden, lessen in zelfrepresentatie, bekroond met een dikke laag emotionele (en fysieke) zelfbeheersing, terwijl je langzaam inschat of deze persoon geschikt voor je is (de compatibiliteit stuk opnieuw). Na mijn eerste date met Tom, dacht ik dat hij een beetje introvert was en zelfs een beetje saai! Het bleek dat hij gewoon zenuwachtig was, en omdat we geen directe klik hadden probeerde hij het gesprek maar op gang te houden zonder te weten wie ik was, en hoe mijn gevoel voor humor in elkaar stak. 

Heel veel tekst om eigenlijk alleen maar het volgende te zeggen…

Wees open. Geef nieuwe mensen een kans. Het is superleuk om ongelijk te krijgen en uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen! Afgewezen worden is niet leuk. Je begint je af te vragen of je de boot in je vroege jaren twintig hebt gemist, of je wel  goed genoeg bent. Het is een moeilijk, daten. Maar: afwijzing is een middel om mensen uit elkaar te houden die niet goed voor elkaar zijn. Controle over anderen is niet mogelijk, maar invloed wel. Hoe pijnlijk het ook is om ons af te vragen hoe we dingen hebben volgestopt, het is een vraag die de moeite waard is om te stellen.

Mobiele versie afsluiten