Site pictogram Coole Start

Help! Hij (of zij) snurkt!!!

Heb je dat wel eens gehad? Je hebt iemand ontmoet en beland met elkaar in bed en hij of zij snukt enorm! Totale afknapper natuurlijk. Jammer wel, want misschien was de persoon in wakkere staat echt helemaal top. Maar er is een oplossing… Op slaapnodig.nl vind je alles over slaap; tips en producten die je helpen bij een gezonde nachtrust en diepe slaap. Zo kwam ik ook een heel artikel tegen over snurken en de mogelijke oplossingen met bijvoorbeeld een Anti Snurk beugel.

Maar ook mensen die last hebben van een serieuzer ademhalingsprobleem tijdens hun slaap hebben, zoals slaapapneu, kunnen ook op de website slaap nodig terecht.

Slaapnodig.nl heeft de site helemaal vernieuwd overigens, het is een echte aanrader! Het heeft mij in ieder geval geïnspireerd om een nieuw blog te schrijven over snurken en wat je er tegen kunt doen.

Waarom snurken mensen?

Als je snurkt, ben je niet de enige: Ongeveer de helft van alle volwassenen snurkt. Het gebeurt wanneer lucht door je keel stroomt wanneer je ademt in je slaap. Hierdoor gaan de ontspannen weefsels in uw keel trillen en ontstaan harde, irritante snurkgeluiden.

Snurken kan uw slaap verstoren, of die van uw partner. Zelfs als je er niet al te veel last van hebt, is het geen aandoening om te negeren. In feite kan snurken een teken zijn van een ernstige gezondheidsprobleem, waaronder:

12 oplossingen tegen snurken

In sommige gevallen is het belangrijk om de zorg van een arts in te roepen om de medische behandeling die u nodig hebt te krijgen.Snurken veroorzaakt door goedaardige factoren – zoals slaaphouding – kan vaak worden behandeld met eenvoudige huismiddeltjes. Hier zijn 12 remedies die vaak worden gebruikt om snurken en de verschillende oorzaken te behandelen:

1) Verlies gewicht als je overgewicht hebt

Dit zal de hoeveelheid weefsel in de keel helpen verminderen die uw snurken veroorzaakt. U kunt gewicht verliezen door het verminderen van uw totale calorie-inname. Zorg ervoor dat u dagelijks voldoende beweging krijgt. U kunt ook overwegen uw arts of een voedingsdeskundige om hulp te vragen.

2) Slaap op uw zij

Als u op uw rug slaapt, verschuift de tong soms naar de achterkant van de keel, waardoor de luchtstroom door uw keel gedeeltelijk geblokkeerd wordt. Op uw zij slapen kan het enige zijn dat u hoeft te doen om de lucht gemakkelijk te laten stromen en uw snurken te verminderen of te stoppen.

3) Verhoog het hoofdeinde van uw bed

Als u het hoofdeinde van uw bed een centimeter hoger legt, kan dit helpen om uw snurken te verminderen door uw luchtwegen open te houden.

4) Corrigeer structurele problemen in uw neus

Sommige mensen worden geboren met een afwijkend neustussenschot of lopen een verwonding op waardoor ze een afwijkend neustussenschot hebben. Dit is de scheefstand van de wand die beide zijden van de neus scheidt, waardoor de luchtstroom wordt beperkt. Dit kan leiden tot mondademhaling tijdens de slaap, wat snurken veroorzaakt. Het kan nodig zijn een operatie te ondergaan om deze aandoening te corrigeren. Neem contact op met uw arts.

5) Gebruik neusstrips of een externe neusverwijderaar

Plakbare neusstrips kunnen op de neusbrug worden geplaatst om de ruimte in de neusholte te vergroten. Dit kan uw ademhaling effectiever maken en uw snurken verminderen of elimineren. U kunt ook een neusspreider proberen, dat is een stijve plakstrip die bovenop de neus over de neusgaten wordt aangebracht. Dit kan de weerstand van de luchtstroom verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen.

6) Behandel chronische allergieën.

Allergieën kunnen de luchtstroom door uw neus verminderen, waardoor u gedwongen bent door uw mond te ademen. Dit vergroot de kans dat je gaat snurken. Bespreek met uw arts welke medicijnen tegen allergie u kunt kopen of welke medicijnen u voorgeschreven krijgt.

7) Zorg voor voldoende slaap.

Zorg ervoor dat u de aanbevolen zeven tot acht uur slaap krijgt die u elke nacht nodig heeft.

8) Vermijd kalmerende middelen voor het slapen gaan.

Als u snurkt en kalmeringsmiddelen gebruikt, praat dan met uw arts om te zien wat uw opties zijn. Stoppen met het gebruik van kalmerende middelen voor het slapen gaan kan uw snurken verminderen.

9) Stop met roken.

Roken is een ongezonde gewoonte die uw snurken kan verergeren. Praat met uw arts over therapieën – zoals kauwgom of pleisters – die u kunnen helpen te stoppen.

10) Gebruik een mondprothese.

Mondstukjes genaamd “mondstukjes” kunnen helpen om uw luchtwegen open te houden, waardoor u makkelijker kunt ademen. Dit voorkomt snurken. U moet naar uw tandarts gaan om zo’n apparaatje te laten maken.

11) Gebruik een CPAP-apparaat (continuous positive airway pressure).

Als het medisch verantwoord is, kan het dragen van een luchtmasker onder druk over uw neus wanneer u slaapt, helpen uw luchtweg open te houden. Deze behandeling wordt vaak aanbevolen om obstructieve slaapapneu te behandelen.

12) Beperk of vermijd alcohol voor het slapen gaan.

Probeer ten minste twee uur voor het slapengaan geen alcohol te nuttigen. Alcohol kan de keelspieren ontspannen, waardoor u gaat snurken.

Mobiele versie afsluiten