Reizen is leven, je hoort het mensen om je heen vaak zeggen. Reizen betekent nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en genieten van cultuur en heerlijke gerechten. Tijdens je reis loop je echter ook risico’s. Het is verstandig om daar een keer over na te denken, niet omdat we doemdenken willen bevorderen, maar om problemen te voorkomen. Ga je namelijk goed voorbereid op reis, dan kun je een tegenslag op de juiste manier oppakken. We laten je daarom graag zien wat je moet doen om met een goede, dat wil zeggen passende verzekering op reis te gaan, zodat je een goed vangnet hebt.

Een reisverzekering is het vangnet dat je hoopt te hebben

Op reis ben je kwetsbaarder dan wanneer je thuis bent. Je bent namelijk in een vreemde omgeving, je bent meer dan gebruikelijk afhankelijk van andere mensen en je hebt een grotere kans op voedselvergiftiging. Vandaar dat het belangrijk is om maatregelen te treffen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een Univé reisverzekering af te sluiten. Met deze polis kun je tegenslagen opvangen. Niet alleen omdat je verzekeraar de kosten op zich neemt die gemaakt moeten worden om bijvoorbeeld de kosten van je behandeling in een ziekenhuis in het buitenland te betalen, maar ook door je op dat moment bij te staan. Je kunt namelijk, als je iets verkeerds gegeten hebt en medische hulp nodig hebt, contact opnemen met je verzekeraar die je zal vertellen naar welk ziekenhuis je kunt gaan. Lukt het niet om daar te komen, dan kan je verzekeraar zelfs het vervoer voor je regelen. Zo kun je snel de hulp krijgen die je nodig hebt op dat moment. Een verzekering biedt je dus niet alleen financiële compensatie, maar ook de hulp die je op zo’n moment hard nodig hebt. Regel het dus goed.

Verzeker je eenmalig of kies voor een doorlopende polis

De beste verzekering is een verzekering die helemaal op jouw plannen is afgestemd. Vandaar dat je kunt kiezen uit een eenmalige of een doorlopende reisverzekering. Zoals de eerste naam al aangeeft, kun je deze polis afsluiten voor de duur van je vakantie. Dat betekent dat je alleen maar betaalt voor wat je ook echt gebruikt. Het nadeel kan zijn dat je per vakantie steeds weer een nieuwe polis moet afsluiten. Heb je hier geen zin in, dan kun je een doorlopendereisverzekering afsluiten Univé. Het interessante aan deze polis is dat je hem slechts een keer per jaar hoeft af te sluiten. Je kunt vervolgens je koffers pakken wanneer je maar wilt. Je hebt namelijk geen omkijken meer naar je verzekering want die is al in kannen en kruiken. Let er echter wel op dat je even checkt of je bestemming aansluit bij de voorwaarden zoals die in je polis zijn opgenomen. Mocht blijken dat je dekking niet optimaal is, dan kun je je pakket altijd uitbreiden met extra aanvullingen.

Met extra aanvullingen zorg je voor optimale dekking

We raden je aan om even te kijken welke extra aanvullingen er zijn. Wil je bijvoorbeeld lang op reis, zorg er dan voor dat je de maximale reistijd verlengt. Je kunt dit doen tot maar liefst zes maanden. Je kunt ook je bagage extra verzekeren zodat wanneer er iets gebeurt onderweg, je nooit zonder kleding komt te zitten. Op de site van je verzekeraar kun je de voorwaarden en mogelijkheden vinden. Je kunt hier je pakket samenstellen en wanneer je akkoord gaat met de voorwaarden, maak je met een paar muisklikken je polis tot een feit.