Voor je eerste date wil je de mooiste make-up, de beste outfit en prachtig haar. Maar tegelijkertijd wil je niet overkomen alsof je er zo goed over na hebt gedacht. Oke dus effortless with a lot of effort. In dit blog geven we een aantal tips & tricks over de perfecte haarlook voor een eerste date. Welke uitstraling geeft een bepaalde look en wat wil je nou juist wel en niet uitstralen. Hoe zorg je ervoor dat je haar de hele date lang goed blijft zitten en waar zitten de valkuilen? Let’s find out!

Een haarlook waar je je comfortabel bij voelt

Laten we voorop stellen dat dit het allerbelangrijkste is. Het is een must dat je je comfortabel voelt bij de look. Een date is al spannend genoeg dus het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dichtbij jezelf te blijven. Met dit als basisregel willen we natuurlijk wel indruk maken, dus op naar de next tip!

Effortless with a lot of effort

Oke, je wil natuurlijk dat je haar perfect zit. En tegelijkertijd wil je niet dat het lijkt alsof je daadwerkelijk een uur bezig bent geweest met je look. Dit resultaat kun je het best bereiken met een golvende slag in je haar. Dus je haar krullen met een dikke tang en heel goed uitkammen. Als je in de weer gaat met hittetools gebruik dan wel een heat protector om je haar te beschermen. De Fanola No Yellow Care Thermo-Protective Cream is een echte aanrader. Dit product van Fanola ruikt ook nog eens heerlijk! Om de slag niet uit te laten zakken is het belangrijk om goede styling producten te gebruiken. Check de producten van Fanola!

Als jij meer houdt van opgestoken haar is de trending sleek lage knot ook een goede look voor een eerste date.

Een look die perfect blijft zitten

Uiteraard wil je natuurlijk een look die perfect blijft zitten. Het laatste wat je wil terwijl je aan het dineren bent zijn loshangende of rechtopstaande plukjes. Ten eerste omdat dit er een beetje gek uit kan zien en ten tweede omdat je het niet meer uit je hoofd krijgt waardoor je je minder goed kan focussen op je date.

Ben je iemand die veel aan haar haar zit als ze zenuwachtig is?

Oke dit gaan we gelijk tackelen door je haar vast te dragen! Want waarschijnlijk heb je niet door wanneer je het doet en het kan een beetje gek overkomen als je de hele tijd met je handen aan je haar zit.

Creëer een alles in een rescue set voor in je tas

Om overal op voorbereid te zijn wil je een plan B en een plan C in je tas. Een klein kammetje is altijd handig, zeker als je bijvoorbeeld buiten een lange wandeling gaat maken. Daarnaast afhankelijk van de look kun je nog denken aan speltjes om losse plukjes weg te werken, een mini haarlak of droogshampoo om het volume erin te houden en voor als het echt niet meer te redden is een elastiekje zodat je altijd een knot of staart (opnieuw) kunt maken