Site pictogram Coole Start

10 Redenen waarom speeddaten nog steeds de beste manier is om mensen te leren kennen

10 Redenen waarom speeddaten nog steeds de beste manier is om mensen te leren kennen

Soms moet je nu eenmaal een beetje overtuigd worden van de voordelen van speeddaten boven online daten. Tinderachtige omgevingen voelen makkelijker toegankelijk dan daadwerkelijk de wereld in te gaan en direct leuke mensen te ontmoeten.  Ben jij geïnteresseerd in speeddaten, maar weet je niet zeker of dit iets voor jou is? Kijk dan eens deze 10 redenen om te helpen beslissen of dit de door jou gekozen manier is om liefde te vinden.

1) Je kunt uren van verspilde moeite en gênante afwijzingen voorkomen met een speeddate

Het ene drankje na het andere achterover slaan voordat je eindelijk de moed opbrengt om met die leuke kerel of meid te praten voordat je botweg te horen krijgt dat ze niet geïnteresseerd zijn. Of een heel leuk geëngageerd gesprek te hebben tot hun wederhelft opduikt. Nee, dat is niemands idee van een leuk avondje uit. Bij een speeddate zal dit je niet overkomen!

2) Oefening baart kunst

Eerste indrukken zijn belangrijk. Speeddaten is in feite een serie eerste indrukken. Ik garandeer je dat als je uitgaat na een speeddate evenement, je zult merken dat het aanzienlijk gemakkelijker is om mensen te benaderen.

3) Het uitgaansleven is kliekjesachtig

Ik bedoel niet snobistisch, maar veel mensen hebben de neiging om in groepen uit te gaan. Groepsdynamiek is heel moeilijk in te schatten – het vereist een bepaald type persoonlijkheid om als volslagen buitenstaander in een groep vreemden te verschijnen. Probeer maar eens in je eentje een bar binnen te gaan en zeg me dat je niet denkt dat de mensen je een beetje als een weirdo beschouwen.

4) Om de trieste, eenzame en wanhopige mensen te vermijden

Dit klinkt misschien contra-intuïtief, maar degenen die de moeite nemen om te gaan speeddaten zijn meestal degenen die zelfverzekerd zijn, vriendelijk en klaar om mensen te ontmoeten. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat sociaal gehandicapte mensen warmlopen voor het binnenlopen van een kamer met 30 vreemden om vervolgens vier minuten lang met ieder van hen ‘gedwongen’ te praten. Zelfs als je iemand tegenover iemand komt te zitten die echt niet je type is, zijn het maar vier minuten.

5) Je verbreedt je horizon

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen die speeddating evenementen bijwonen vertellen hoe ze zich aangetrokken voelden tot iemand die ze normaal gesproken nooit zouden aanspreken. Speeddaten is het perfecte tegengif tegen onze eigen ingebouwde vooroordelen die ons er misschien van weerhouden om, durf ik te zeggen, gelukkig te zijn?

6) Omdat je een sociale pionier bent

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen na het bijwonen van een speeddating evenement een paar weken of maanden weer opduiken met een stel vrienden die eerder hun beslissing om te gaan speeddaten hadden bespot. Als je een keer geweest bent is het gemakkelijk om anderen over te halen mee te gaan.

7) Speeddaten is veiliger dan online dating

Afspreken met een vreemde die je alleen kent van hun online profiel heeft duidelijk risico’s. Speeddaten stelt je in staat mensen persoonlijk te ontmoeten en hun geschiktheid te beoordelen voordat je je verbindt aan iets serieuzers zoals een echte date. En met de online matching service na afloop kun je de jouw non matches beleefd afwijzen. Met andere woorden, je ontmoet een heleboel mensen en kunt er vervolgens een nachtje over slapen zonder het risico te lopen een avond te verspillen.

8) Je kunt zomaar de ware ontmoeten bij een speeddate

Ondanks dat de algemene sfeer er een is van ontspannen plezier, gaan mensen echt een relatie aan met Speed Dating, of het nu gaat om korte termijn afspraakjes of iets substantiëlers.

9) Speeddaten is een heel leuk avondje uit

Echt waar! Roep een paar vrienden bij elkaar en lach. Het is beter dan in dezelfde kroeg of bar zitten praten over dezelfde dingen die je vorige week hebt gedaan, dezelfde drankjes drinken en wakker worden met dezelfde kater. En als je in je eentje komt speeddaten – vooral jongens gaan vaak alleen naar hun eerste evenement – praat je met een heel stel mensen die het allemaal even spannend vinden, en niet slechts vier minuten.
Bij bijna elk evenement blijven mensen na afloop hangen om elkaar beter te leren kennen.

10) Eh… Weet je dat iedereen single is?

Het klinkt vanzelfsprekend, maar waar anders in is dit gegarandeerd?

Waarom kijk je niet bij of er een speeddating evenement bij jou in de buurt te vinden is?

Mobiele versie afsluiten