Een eerste date is natuurlijk altijd belangrijk. Het is immers de eerste indruk die je achterlaat. En ondertussen weten we allemaal dat juist die eerste indruk een grote rol speelt bij het bepalen of deze relatie wel of niet zal lukken.

Het is net als een boek kiezen. Laten we het niet hebben over de omslag van het boek (want bla, bla, bla). Nee, vanaf nu beoordelen we hoe het verhaal begint. Hoe geweldig de verhaallijn ook is, als de inleiding de aandacht van de lezer niet weet te trekken, zal niemand het lezen, want niemand houdt ervan dat zijn tijd wordt verspild. Logisch toch? Nou, relaties werken ook op deze manier!

Als je ideeën nodig hebt om je eerste date en je eigen indruk veilig te stellen, ben je op coolestart.nl aan het juiste adres! Toen ik voor het eerst begon met daten, was mijn idee van een date het stereotype goedkoop-diner-en-een-film. Ik wist niet beter! Tegen de tijd dat ik was afgestudeerd, zat ik lekker in mijn vel en had ik het bedenken van ideeën voor afspraakjes gemasterd. Ik heb voor jullie een lijst samengesteld met een paar van mijn favorieten. Veel plezier!

Leuke dates voor binnen

 • Speel videogames
  Playstation, Nintendo, Xbox, het maakt niet uit. Als je date van videogames houdt en je hebt sterke duimen, dan is het misschien tijd voor een virtuele smackdown! Wees alleen voorzichtig dat je je date niet te erg verslaat met welk videospel je ook besluit te spelen. Je wilt niet wraakideeën in het spel komen op een eventuele volgende date.
 • Ga samen naar een tweedehands boekenwinkel
  Het mag natuurlijk ook een nieuwe boekenwinkel zijn als het niet anders kan. Het maakt niet echt uit! Als jij en je date allebei graag lezen, kan het bezoeken van een boekwinkel op een eerste afspraakje wel eens een van de ideeën zijn die jullie op een snelle koers naar ware liefde zetten.
 • Neem samen een muziekles
  Heb je altijd al gitaar willen leren spelen of een ander instrument? Een date uitnodigen voor een partner les in een lokale muziekschool kan een leuke manier zijn om je muziekavontuur te beginnen en de zo gevreesde eerste date uit de weg te ruimen. Twee vliegen in 1 klap!

Leuke dates voor buiten

 • Ga samen wandelen `
  Dit is zo’n eenvoudig idee voor een eerste afspraakje! Maar de meeste mensen schrikken ervoor terug omdat ze het gevoel hebben dat ze iets ingewikkelds moeten doen zodat hun date onder de indruk zou zijn. Fout! De enige ideeën die je nodig hebt om indruk te maken op je date, zijn de ideeën die je uitspreekt tijdens een goed gesprek. Als je een interessant persoon bent en je hebt een leuk persoon gevonden om tijd mee door te brengen, dan is een wandeling door de stad prima. Onthoud dat het de bedoeling is dat je date nieuwsgierig wordt naar meer van jou. NB: Als waarschuwing, je kan in de verleiding komen om over vorige relaties te beginnen. Doe dat niet. Dat is niet de manier om over een ex heen te komen. Genieten van het gezelschap van een leuke nieuwe persoon zonder stil te staan bij het verleden zal het beste werken!
 • Ga varen
  Het idee van zeilen op een eerste date lijkt een mogelijke ramp, maar iets gemakkelijks, zoals kanoën, roeien op suppen op een zonnige middag zou goed werken. Toegegeven, de laatste keer dat ik met een date ging suppen eindigden we allebei drijfnat met kroos in ons haar. Maar het was wel geweldig!
 • Ga samen hardlopen
  Als hardlopen jouw idee van een leuke tijd is (de mijne is het niet, maar ieder z’n ding toch?), dan kan een easy run met een nieuwe vriend een geweldige date zijn!
 • Sta belachelijk vroeg op en wees de eerste klanten bij je favoriete ontbijtplekje
  Je krijgt de kans om een praatje te maken voordat het druk wordt in het restaurant (of voordat de moeder met babybrigade binnenkomt) en hebt tijd om wat mensen te kijken als de stamgasten binnen beginnen te stromen. Opmerking: Als je iemand vindt die het niet erg vindt om vroeg uit bed te rollen voor een ontbijtdate, kan dit trouwens best een slecht idee zijn.

Altijd goed ideeën

 • Volg samen kooklessen
  Kijk op de plaatselijke hogeschool of in het programma voor permanente educatie of er kooklessen zijn die je kunt volgen als er geen culinaire school te vinden is.
 • Spreek af voor een drankje
  Dit is een van de veiligste, en daarom een van de meest gebruikte eerste date ideeën. Je kunt het wat avontuurlijker maken door eenmuziekclub te bezoeken of een bar te vinden waar je nieuwe drankjes leert maken. Je kunt natuurlijk ook altijd een flesje water gaan halen.
 • Bezoek een toeristische trekpleister in of rond je woonplaats  waar je nog nooit eerder bent geweest
  Zelfs als je al jaren in dezelfde plaats woont, is de kans groot dat je op zijn minst een paar interessante plekken in je gemeente hebt gemist. Als blijkt dat je gekozen plek best saai is, word dan creatief en kom met een paar snelle ideeën om je date alsnog te doen slagen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *