Dakkapel die bij u past

 Wanneer u een dakkapel bij uw woning wilt laten bevestigen, heeft u een assortiment uit verschillende types dakkapellen: 

• Wanneer u kiest voor een dakkapel met plat dak hoeft u weinig te veranderen aan de bestaande structuur van uw dak. Daardoor is het ook een goedkope keuze. Het is ook mogelijk dit type dakkapel zonder wettelijke toestemming te laten installeren. Wel moet u er rekening mee hoVeldhoek dat er geregeld vuil en bladeren moeten worden verwijderd; 

• Heeft u een huis met schuin dak, dan is het aan te raden om ook voor een dakkapel met een schuin dak te gaan. Zo ontstaat een mooie, vloeiende overgang. Gebladerte en vuil kunnen niet blijven liggen vanwege dat het regenwater deze eenvoudig afvoerd. Het veranderen van de dakconstructie vergt bij een dakkapel met schuin dak wel wat meer tijd;

• Bij een sleepdakkapel moet u denken aan een schuin aflopend dak voorzien van dakpannen. Een minimale hellingshoek van 35 graden is vereist als u een sleepdakkapel wilt laten monteren. Er blijft anders water liggen. Als er water blijft liggen kan dat lijden tot lekkage. Het grote voordeel bij een sleepdakkapel is de extra ruimte die u krijgt; 

 

Dakkapel design kiezen

Met een dakkapel krijgt u meer licht en ruimte, doch er zijn nog meer mogelijkheden. Wanneer u besluit te kiezen voor een dakkapel met een deur, kunt u zichzelf toegang verschaffen tot uw daktuin of veranda. Een Frans balkon is voorzien van deuren die naar binnen toe open gaan; 

• Wilt u een origineel design met een echt balkon dan is dat wellicht ook een idee voor u. U verliest wel een gedeelte van de ruimte op de bovenverdieping; 

• Heeft u een woning met rieten dak dan kunt u er ook voor kiezen om een dakkapel met riet af te dekken. Hier is wel gespecialiseerde vakkennis voor nodig, om een lange levensduur en waterbestendigheid te kunnen waarborgen. 

Een dakkapel met rieten dak van een meter bij twee meter inclusief een draaikiepraam ligt de totaalprijs zo rond de € 2.500,–. 

 

Prefab dakkapel

De prefab dakkapel komt rechtstreeks uit de fabriek. Daarna worden de onderdelen op de basisstructuur geplaatst. Er zijn verschillende maten, materialen en soorten ramen van waaruit u kiezen kunt. Een voordeel is dat prefab gemakkelijk te plaatsen is. Een nadeel is wel dat u weinig zelf kunt veranderen. Er is een kraan benodigd om een prefab dakkapel te kunnen monteren. Voor het parkeren van de kraan en het afzetten van de straat is vaak een wettelijke toestemming vereist: dit kunt u het beste even navragen bij de gemeente. 

 

Zinken dakkapel

Zinken dakkapel monteren Veldhoek Hoogwaardige kwaliteit en een levensduur die heel lang meegaat. Daar staat zink in principe om bekend. Zink is bovendien een milieuvriendelijk materiaal en kan na gebruik wordem gerecycled. 

Met zink heeft u een strak afgewerkt dakkapel die volledig waterproef en onderhoudsvrij is. Zink is makkelijk te vervangen als het niet te repareren is.

Een minpunt van zink is wel de hoge prijs en het feit dat het materiaal enkel en alleen te verkrijgen is in grijstinten en zwart. 

 

Traditionele Dakkapel​

Traditionele Dakkapel zijn er mogelijkerwijs speciale wensen voor uw dakkapel voor uw woning in Veldhoek? Ga dan voor een op maat dakkapel. 

U kunt dan kiezen uit verschillende materialen, het model en de maten. Er komt dan een vakman die alles opneemt. Er wordt een frame geheel van hout gemonteerd, die goed aansluit op de uitsparing en de glooiingshoek van het al bestaande dak. Afsluitend wordt de binnenkant netjes afgetimmerd.