Dakkapel kosten Zwolle

Een dakkapel zorgt ervoor dat u meer ruimte en licht in uw woning verkrijgt. Natuurlijk ook is het een interessante investering. Door het bevestigen van een prefab of traditionele dakkapel in Zwolle stijgt namelijk de marktwaarde van uw huis. Er zijn een paar factoren die de prijsstelling van een dakkapel bepalen, te weten:


• prefab of maatwerk (kant-en-klaar is goedkoper door de wijze hoe het geproduceerd wordt en omdat het bevestigen van maatwerk extra tijd kost is) ;

• degrootte;

• wilt u een kunststof of dakkapel gemaakt van hout of polyester wat duurder is;

• opties als horren, rolluiken of ventilatieroosters;

• arbeidskosten en voorrijkosten. Bij een dakkapel van rond de 3 meter ligt de prijs tussen € 3300,– en € 4800,–. Dat is inclusief installatie. Doordat de prijsstelling afhankelijk is van de hier boven genoemde punten, kunt u gratis een vrijblijvende prijs aanvragen.

Kunststof Dakkapel

Een dakkapel gemaakt van kunststof bestaat geheel uit een structuur van hout. De onderdelen zijn van kunststof. Indien u in uw huis in Zwolle of Wipstrik een dakkapel van kunststof laat zetten heeft dat een aantal voordelen. Vanwege dat het materiaal in diverse stijlen en kleuren te koop is, is kunststof gewild. Ingeval wordt gekozen voor een folie met houtstructuur zal een kunsstof dakkapel makkelijk passen op een klassieke woning. Bij een witte folie krijgt u ook een trendy uitstraling. Tevens isoleert kunststof heel goed, zodat u amper geen warmte verliest. Zo bespaart u op de energiekosten. Een ander voordeel is dat kunststof amper onderhoud nodig heeft. Afnemen doet u met een zachte doek en een schoonmaakmiddel. Schuren of verven is ook niet vereist. Heel gemakkelijk is het in orde brengen van een kunststof dakkapel niet maar een specialist weet hoe hij dit moet doen.

Dakkapel gemaakt van hout

Heeft u een klassieke of een trendy woning in Zwolle dan zal een dakkapel van hout eenvoudig passen en ontvangt u er natuurlijk de prachtige en warme uitstraling van het hout erbij. Het hout bestaat doorgaans uit hardhout en is afkomstig van loofbomen. Loofbomen groeien veel langzamer dan naaldbomen, waardoor het hout steviger wordt. Het mooiste is om voor hout met FSC keurmerk te gaan zodat u weet dat het om hout gaat dat gekapt is op welbewuste wijze. Vanwege dat hout zijn eigen unieke houtstructuur heeft, is elke dakkapel ook uniek. Voor maatwerk is een dakkapel van hout dan ook zeer geschikt. Buiten dat dakkapellen gemaakt van hout een goede isolatiewaarde hebben zijn ze ook goedkoper en eenvoudig in reparatie. Wel vergt het materiaal van een dakkapel van hout wat meer verzorging. U moet rekening hoZwolle met dat u om de vijf jaar moet schuren en schilderen. Tevens dient u regelmatig op houtrot te controleren. Dit verlengt de levensduur van de dakkapel.

Vergunning dakkapel aanvragen in Zwolle

Een vergunning aanvragen is niet ten alle tijden verplicht voor het bevestigen van een dakkapel. Wanneer u eventueel aan de achterzijde of aan de zijkant van uw huis in Zwolle een dakkapel wilt laten plaatsen, is een omgevingsvergunning doorgaans niet nodig. Indien u de dakkapel aan de voorkant wilt plaatsen of als het gaat om een dakkapel met een schuin dak, dan dient u echter wel een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Deze verplichting komt doordat u de uitstraling van de woning gaat aanpassen. Meer informatie over de vergunningen in Zwolle kunt u vinden op rijksoverheid.nl en op omgevingsloket.nl kunt u een online vergunningscheck laten uitvoeren.

Opbouw dak Zwolle

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat een dakopbouw hetzelfde is als een dakkapel. Het grote verschil is dat een dakkapel op een hellend dak wordt gemonteerd om zo meer ruimte te bereiken, terwijl een dakopbouw als een extra verdieping op een plat dak geplaatst wordt. Dat de draagkracht van de bestaande constructie van het dak sterk genoeg moet zijn moge duidelijk zijn. Dat de marktwaarde van uw woning flink omhoog gaat is wel duidelijk. Op de website Omgevingsloket kunt u voor een dakopbouw toestemming aanvragen. De prijzen voor een dakopbouw zijn o.a. afhankelijk van de grootte, wat voor materiaal er wordt gebruikt, de uitvoering en of u voor een schuin of recht dak gaat kiezen. De prijs voor bijvoorbeeld een dakopbouw van 15m² met een verlegde nok kost gemiddeld € 16.000,– in Zwolle. Dakkapel Herstelling Zwolle Een betrouwbaar bedrijf zal niet enkel een nieuw dakkapel plaatsen in Zwolle maar liever kan natuurlijk ook zorg dragen voor vakkundige renovatie van een bestaand model. Een vernieuwing kan bestaan uit het vervangen van oude kozijnen door nieuwe hardhouten of kunststof varianten. Natuurlijk ook kan de dakbedekking worden vervangen of de binnenkant helemaal vernieuwd worden. Het is zelfs bedenkbaar een bestaande dakkapel groter te maken. Een goed uitgevoerde herstelling garandeert de voortdurende top kwaliteit van wat voor materiaal er wordt gebruikt, zodat u nog jarenlang plezier kunt beleven van uw dakkapel.

NokverhogingExtra ruimte met nokverhoging in Zwolle

Als u meer ruimte wilt creëren, kunt u kiezen voor een zogeheten nokverhoging. Een nokverhoging is in principe een groot dakkapel. Ingeval u graag wat meer ruimte wilt, en niet meteen de de hele verdieping, is een eenzijdige nokverhoging een perfect idee. Dit scheelt aanzienlijk in de verbouwingskosten. Besluit u een nokverhoging aan beide zijden te laten uitvoeren dan krijgt u een extra verdieping. Voordelen hiervan zijn uiteraard dat u veel ruimte en licht heeft, maar ook een verbeterde isolering. Een 5 meter nokverhoging is al mogelijk vanaf 7.500,– en een tweezijdige nokverhoging begint zo rond de € 14.000,–. In de meeste gevallen heeft u in Zwolle een vergunning van de gemeente nodig voor een nokverhoging. De totaalprijs is vooral afhankelijk van alle toegevoegde afwerkkosten en kosten arbeid.

Welk model dakkapel?

Wanneer u een dakkapel bij uw woning in Zwolle wilt laten monteren, heeft u de keuze uit meerdere type dakkapellen:

• Indien u gaat kiezen voor een dakkapel met plat dak hoeft u weinig te veranderen aan de originele constructie van uw dak. Daardoor is het uiteindelijk een aantrekkelijke keuze. Tevens kunt u dit type dakkapel zonder toestemming laten plaatsen. U dient er wel rekening mee te hoZwolle dat er geregeld vuil en bladeren moeten worden verwijderd;

• Ingeval u een woning met schuin dak bezit kunt u beter voor een dakkapel met een schuin dak kiezen. Zo ontstaat namelijk een mooie, vloeiende overgang. Regenwater wordt eenvoudig afgevoerd en ook gebladerte en vuil blijven niet snel liggen. Het aanpassen van de dakconstructie vergt bij een dakkapel met schuin dak echter wel wat meer tijd;

• bij een sleepdakkapel moet u denken aan een aflopend dak wat schuin afloopt voorzien van dakpannen. Een hellingshoek van minimaal 35 graden is vereist als u een sleepdakkapel wilt laten plaatsen. Er blijft anders regenwater liggen. Dit kan anders zeker na een tijd lijden tot lekkage. Een sleepdakkapel heeft ruimtewinst als een groot voordeel;

• Niet alleen heeft u met een dakkapel extra licht en ruimte maar er zijn nog meer opties. U kunt gaan voor een dakkapel met een deur naar uw dakterras of balkon. Indien deuren naar binnen toe open gaan spreken we over een Frans balkon;

• wilt u een ontwerp met een echt balkon dan is dat mogelijk. U verliest wel wat ruimte op de bovenverdieping;

• Heeft u in Zwolle een woning met een rieten dak dan kunt u ook kiezen om een dakkapel met riet af te dekken. Hier is wel gespecialiseerde vakkennis voor vereist, om te waarborgen dat deze heel lang meegaat en waterbestendig kan blijven. De kosten van een dakkapel met rieten dak van een meter bij twee meter met een draaikiepraam ligt rond de € 2.500,–.

Kant-en-klaar dakkapel

Een voorgefabriceerd dakkapel komt zo uit de fabriek, waarna de componenten op de basisstructuur gezet worden. U kunt daarbij kiezen uit verschillende afmetingen, toebehoren en het aantal en type ramen. Een groot voordeel is dat prefab makkelijk te plaatsen is. Een nadeel is wel dat u niet echt veel zelf kunt veranderen. Voor het laten plaatsen van een prefab dakkapel is een kraan vereist. Het is denkbaar dat u toestemming nodig heeft voor het kunnen parkeren van de kraan en als u ook de straat moet afzetten: dit kunt u navragen bij u in de gemeente Zwolle.

Zinken dakkapel monteren Zwolle

Zink is een materiaal dat bekend staat om zijn hoogwaardige top kwaliteit en de lange levensduur. Zink is bovendien goed voor het milieu en kan na gebruik gerecycled worden. Met zink heeft u een superstrak afgewerkt dakkapel die volledig waterproef en vrij van onderhoud is. Zink is makkelijk te vervangen als het kapot is. Een minpunt van zink is wel de hoge prijs en het feit dat het materiaal alleen in grijstinten en zwart leverbaar is.

Traditionele Dakkapel

Zijn er speciale ideeen voor uw dakkapel voor uw huis in Zwolle? Denk dan voor een dakkapel op maat. U kunt dan kiezen uit meerdere materialen, het model en de afmetingen. U krijgt dan bezoek van een vakman die alles opneemt. Men plaatst een frame van hout zodat die goed aansluit op de uitsparing en de hellingshoek van het al bestaande dak. En na afloop wordt de binnenkant netjes afgetimmerd.